Bodrum Gündem

TEMİZ SABIKA KAYDI İLE EYLEM…

TEMİZ SABIKA KAYDI İLE EYLEM…

engin karataş işimi ve öğrencilerimi istiyorum eylemi (1)

Eğitim-Sen’li 8 meslektaşıyla birlikte 29 Ekim 2016’da KHK ile ihraç edilen ilkokul öğretmeni Engin Karataş, İşimi ve Öğrencilerimi istiyorum” eylemlerine devam ediyor. Hiçbir zaman bir suça iştirak etmediğini ifade ederek savcılıktan aldığı temiz sabıka kaydını gazeteciler ile paylaştı.

Bodrum Gündem Haber

Öğretmen Engin Karataş, yaptığı eylemlerden bugüne kadar 80 adet her biri 200 liranın üzerinde Kabahatler Kanunu’nun 5326 sayılı kanun 32. Maddesinde yer alan “emre aykırı davranış”tan ceza kesildiğine dikkat çekti.

Bodrum’da 14 ay önce KHK ile ihraç edilen ilkokul öğretmeni Engin Karataş, Bodrum Belediye Meydanı’nda haksız yere kendisine terörist diyenlere “Temiz Sabıka Kaydı” ve “İşimi öğrencilerimi istiyorum” pankart açarak eylem yaptı. Karataş’a daha önce görevinden alınan Uzman Kardiyolog Dr.Yasemin Demirci ile birlikte meslektaşları ve arkadaşları da destek oldu.

engin karataş işimi ve öğrencilerimi istiyorum eylemi (3)Karataş, “İşimi öğrencilerimi istiyorum” yazılı pankart açan Karataş, Ben 29 Ekim’de bir gecede hukuksuzca işten atılan bir öğretmenim. Bir yıldır tarafıma hala neyle suçlandığım bildirilmiş değil. Bende bir yıldır alanlara çıkıyorum. İşimi öğrencilerimi istediğimi belirten dövizler taşıyorum. Sessiz ve trafiğe engel olmayacak şekilde sakince protestomu yapıyorum. Polisler beni her defasında götürüyorlar. Kabahatler Kanunu’ndan para cezası kesiyorlar. İstanbul’da ve İzmir’de benim gibi işini isteyen memurlar var, onlara hiçbir şekilde para cezası kesilmezken, şu anda bana yaklaşık 80 tane para cezası kesildi. Ben öğretmenim bir öğretmene yakışır şekilde bir protesto yürütüyorum işimi öğrencilerimi burada istiyorum, bazen anket yapıyorum, bazen yere su ile yazıyorum Bazen bir çuval buğday ile yazıyorum hiç kimse hiçbir zararım yok, hayatımda hiçbir zaman suç içinde olmadım…” dedi.

Eylemin ardından Engin Karataş’a yine 5326 sayılı kanunun 32. maddesinde yer alan “emre aykırı davranış” suçundan 259 lira ceza kesildiği öğrenildi.

engin karataş işimi ve öğrencilerimi istiyorum eylemi (2)

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.