Bodrum Gündem

GAZETECİ YAZAR ZEYNEP ORAL YENİDEN PEN’İN BAŞKANI OLDU…

GAZETECİ YAZAR ZEYNEP ORAL YENİDEN PEN’İN BAŞKANI OLDU…
12.01.2018
0
A+
A-

baskanı istiyoruz miting Zeynep Oral 1

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen PEN Yazarlar Derneği Genel Kurulunda, Gazeteci Yazar Zeynep Oral yeniden başkan seçildi.

Bodrum Gündem Haber

PEN Yazarlar Derneği Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta (6 Ocak Cumartesi) Metin Deniz’in ev sahipliğinde, İstanbul Beyoğlu Maya- Cüneyt Türel Sahnesi salonunda gerçekleştirildi. PEN Yazarlar Derneği Genel Kurulunda Zeynep Oral yeniden başkan seçildi. Genel Kurulda tutuklu yazar ve gazetecilerin serbest bırakılması ve OHAL’in bir an önce kaldırılması dilek ve talebinde bulunuldu.

Turhan Günay’a PEN Onur Ödülü sunulurken, ödülü, TÜYAP Adana Kitap Fuarı’nda olan Günay’ın yerine kızı Elif Günay aldı. Bununla beraber on yıldır PEN sitesini yöneten şair Nihat Ateş’e de bu düzenli özverisi için şükran plaketi verildi.

PEN Yazarlar Derneği Olağan Genel Kurulunda Divan Kuruluna Adnan Özyalçıner, Suca Dündar ve İlyas Orak’tan olseçilirken, Zeynep Oral’ın başkanlığındaki 2015- 17 yönetimi oybirliğiyle aklandı.

ZEYNEP ORAL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ…

Genel kurul sonrasında yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev bölümü şöyle belirlendi:

Başkan: Zeynep Oral,

İkinci Başkan: Halil İbrahim Özcan,

Genel Sekreter: Tülin Dursun,

Sayman: Zeynep Aliye,

Uluslararası İlişkiler Sekreteri: Tarık Günersel,

Y.K.Üyeleri: Haydar Ergülen, Sevin Okyay.

Denetim Kurulu:

Zülfü Livaneli, Turan Parlak ve Ahmet Çakmak

Onur Kurulu:

Deniz Kavukçuoğlu, İnci Aral ve İkna Sarıaslan

Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Halil İbrahim Özcan,

Çeviri ve Dil Hakları Komitesi Başkanı Prof. Dr. Suat Karantay,

Barış için Yazarlar Komitesi Başkanı Burhan Sönmez,

Kadın Yazarlar Komitesi Başkanı Ulviye Alpay,

Web Sitesi Editörü Nihat Ateş.

PEN Genel Kurulu tutuklu yazar ve gazetecilerin serbest bırakılması ve OHAL’in bir an önce kaldırılması dilek ve talebi ile sona erdi.

Zeynep Oral Biyografisi:

İstanbul’da doğdu. İzmir Amerikan Kız Lisesi ve Paris Yüksek Gazetecilik Okulu’nu bitirdi. Sorbonne Üniversitesi Tiyatro Araştırmaları Enstitüsü’ne devam etti. 1968 yılından 2001 yılına kadar Milliyet Gazetesi’nde çalıştı. 1972’de arkadaşlarıyla birlikte Milliyet Sanat Dergisi’ni kurdu. Gazeteci olarak, insan hakları, kadın sorunları ve gezi yazılarıyla, araştırma dizi yazı ve seri röportaj dallarında sayısız ödül kazandı.

Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Nazım Hikmet Vakfı, Türkiye – Yunanistan Dostluk ve Barış Derneği, KA-DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği), Ana – Kültür Vakfı, “WINPEACE” (Türkiye ve Yunanistan Kadınları Barış Girişimi) gibi kuruluşların kurucularından. Bunların yönetiminde görev aldı. Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

Yayınlanmış 15 kitabı vardır. Bunlardan dördü “Katmandu’dan Meksika’ya”, “Kara Sevda”, “Bu Cennet Bu Cehennem”, “Uzak Doğu’m” (Tümü Doğan Yayıncılık) gezi kitaplarıdır.

Mimar Ahmet Oral’la evli. Emre ve Kerem Oral’ın annesi. Lara, Yuna, Aslan, Maya , Emma, Noa ve Tara’nın büyükannesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.