Bodrum Gündem

SON NOKTAYI KOYDU; “BU SİYASİ BİR OPERASYONDUR…” (ÖZEL RÖPORTAJ)

SON NOKTAYI KOYDU; “BU SİYASİ BİR OPERASYONDUR…” (ÖZEL RÖPORTAJ)

tufan-erkan-yakar-gençlik-kolları-il-başkanı-(2)

Muğla ve Bodrum Gençlik Kolları geçmiş dönem başkanı Tufan Erkan Yakar’ın Muğla Büyükşehir Belediyesindeki işinden, MUTTAŞ Genel Müdürü tarafından baskı uygulanarak ve zorla istifa ettirilmesi ile ilgili sosyal medyada birçok yorum yapıldı. Bu güne kadar konuşmayan Tufan Erkan Yakar en sonunda suskunluğunu bozarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili siyasi polemikler gün geçtikçe artarak devam ediyor. En son 15 Ocak 2018’de, MUTTAŞ Genel Müdürü tarafından baskı uygulanarak ve zorla istifa ettirilen Muğla ve Bodrum Gençlik Kolları geçmiş dönem başkanı Tufan Erkan Yakar sessizliğini bozarak, konu ile ilgili sorularımız yanıtladı. Oldukça samimi ve içten yanıtlar veren Yakar, özellikle mensubu bulunduğu partiye zarar gelmemesi için çaba harcadığını ve o nedenle bu güne kadar sustuğunu belirterek “Sosyal medyada ve bazı gazetelerde benimle ilgili bir çok şey yazılıp çiziliyor. Bu hem bana, hem de yürekten bağlı olduğum partime zarar veriyor. Benim yaşadıklarımın konu ile bilgisi olmayanlar tarafından yorumlanması da beni rahatsız ediyor. Hatta konuşmadığım şeylerin bile bana atfen söylendiğini iddia eden İl Yöneticilerim bile var. Bu nedenle sosyal medyada açıklamalar yüzünden partililerimizin disipline verildiği bir ortamda, sosyal medyada yapılan yorumları ve değerlendirmeleri doğru bulmadığım için, il yöneticimin sosyal medyada yaptığı tavsiye üzerine konuşmaya ve olayı net bir şekilde kamuoyuna açıklamaya karar verdim…” dedi.

tufan erkan yakar gençlik kolları il başkanı (1)

İL YÖNETİCİM YANLIŞ BİLİYOR…

CHP’li Aydın Öncel’in sosyal medya hesabından Tufan Erkan Yakar’ın Büyükşehir Belediyesi tarafından baskı uygulanarak ve zorla istifa ettirildiğine yönelik yazısının altına, CHP Muğla İl Yöneticisi Mustafa Coşkun tarafından şöyle bir yorum yazılmıştı; “Değerli arkadaşlar; Tufan’ın istifa etmesindeki sebep tamamen kişiseldir. Bu konuda açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama şunun bilinmesinde yarar var; Samimiyetime inanın kesinlikle Tufan’ın süreçteki politik tavrı ve tercihi asla gerekçe değildir. Hem ilçe başkanı, hem de biz olayı Tufan’dan öğrendik, üzüldük gerekli girişimlerde bulunduk. Fakat gerekçenin siyasetle alakalı olmadığını öğrendiğimiz için bir şey yapamadık. Tufan dilerse açıklama yapabilir. Bilgilerinize…”

Bu yorum ile ilgili olarak Tufan Erkan Yakar ise şöyle konuştu; “İl yöneticim bu konu ile ilgili olarak benimle kesinlikle konuşmadı. Üzerinde de konuşmuş gibi bana ait olmayan açıklamalarda bulunması ne makamlarına, nede ağabeyliklerine yakışmamıştır. Hatta Muğla İl Başkanım ile Bodrum İlçe Başkanım bu konu ile ilgili bir kez bile arayarak, konunun aslı nedir diye sormadılar. Bu açıklamayı da yapmayı düşünmüyordum. Ancak il yöneticimin tavsiyesi ile yaşananları kamuoyuna duyurmak istedim. Partimin zarara görmemesi adına, artık üzerimden polemik yaratılmasını istemiyorum…”

TUFAN ERKAN YAKAR EN SONUNDA KONUŞTU-1OLAY NASIL GELİŞTİ?

Sosyal medya üzerinden günlerdir konuşulan ve dedikodusu yapılan olayın nasıl geliştiğini anlatan Tufan Erkan Yakar, bir anda böyle bir olayla nasıl karşılaştığını kendisinin de anlamakta zorluk çektiğini ifade ederek şöyle konuştu; “7 Aralık Pazar günü gerçekleşecek olan Muğla İl Gençlik Kongresine giderken, dayımın vefatını öğrendim. Kongreye katılamadan yarı yoldan dönerek Erzincan’a cenazeye gittim. 8 Aralık Pazartesi günü cenazemizi defnettikten sonra 9 Aralık Salı günü öğleyin ise Bodrum’daki işime geri döndüm. 14 Aralık Pazar günü de yeni seçilen Muğla İl Gençlik Kolları Başkanım Bekir Perçin’e kendi aramızda düzenlediğimiz bir plaket töreni ile görevi devrettim. Aynı günün akşamı Muğla Büyükşehir belediyesi otoparklar sorumlusu yeni genel müdürün atandığını söyledi ve benimle tanışmak istediğini iletti. Bunun üzerine 15 Aralık Pazartesi günü Muğla’ya Genel Müdür ile görüşmeye gittim. Bir süre samimi bir ortamda sohbet ettikten sonra, iş yaşamımda disiplinsiz olduğumu, işimle siyaset nedeni ile yeteri kadar ilgilenmediğimi ve işe gelip gitmediğim gibi doğru olmayan bir takım gerekçeler gösterdi. Bende bunun üzerine işe altı ay önce başladığımı, başlarken sorumluluğumda bir otopark varken, şimdi dört otoparkın açılarak sorumluluğunu yürüttüğümü ve sistemi bizzat kendimin kurup yönettiğimi belirttim. İşe gelip gitme konusunda da, bu güne kadar hiçbir tutanağın tutulmadığını ifade ederek, özellikle işe başladıktan sonra, işimin her zaman birinci planda olduğunu kendisine ifade ettim. Üstelik bu konuda sicilimin temiz olduğunu da sözlerime ekledim. Bunun üzerine MUTTAŞ Genel Müdürü yine de istifa etmem gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine; İşimle alakalı MUTTAŞ’tan ne yazılı, ne de sözlü bir uyarı almadım. Üstelik benim çalışma performansımı denetleyecek bir mekanizma da yok. Diğer birimlerde olduğu gibi, kart basma, kamera sistemi ya da parmak basma gibi bir denetleme aracı da yok. Sizin de daha on gün önce göreve geldiğinizi düşünürsek, benim çalışma performansımın nasıl olduğuna karar vermeniz zor değil mi? diyerek altı ay önce işe girdiğim halde şirket aracı ve ofisime iki ay önce kavuşabildim. Dört ay boyunca kendi aracımla görevimi yürüttüm. Çalışma performansımı görmek için bana bağlı personele ve Büyükşehir Meclis üyelerime sordunuz mu? Anladığım kadarı ile siyasi bir talimat aldınız? Bunun arkasında kimlerin ve neden olduğunu çok iyi biliyorum. Bir bedel ödemek gerekiyorsa, ödemeye hazırım, dediğimde ise, işi zorlaştırma diyerek benim tekrar istifamı istedi ve personel işlerine birlikte geldik. Genel Müdür personelde çalışan arkadaşlara direkt olarak ‘Arkadaşın çıkış işlemlerini yapın! şeklinde talimat verdi. Bende önce partime ve partili belediyeme zarar gelmemesi adına istifamı verdim. Bu konuyu da ailem dahil hiç kimseyle paylaşmadım…”

TUFAN ERKAN YAKAR EN SONUNDA KONUŞTU-5İSTİFAMIN İSTENMESİ KESİNLİKLE SİYASİ BİR OPERASYONDUR…

Tufan Erkan Yakar olayın nasıl geliştiğini anlattıktan sonra bu olayın kesinlikle siyasi bir tasarruf olduğunu ve bir güç gösterisi haline dönüştürüldüğünü söyledi. Bu talimatın neden ve kim tarafından verildiği konusunda ise söyledikleri önümüzdeki süreçte çok tartışılacak. Yakar; “Özellikle genç çalışanlarımızın amirleri ile ilgili şikayetleri, üst düzey yöneticilerimize ilettiğimizde, şikayetler ile alakalı somut bir belge olmadan ve söz konusu taraflar ile konuşmadan hiçbir işlem yapılamayacağı ifade ediliyordu. Ancak benim yaşadıklarımın ardından bu sözleri söyleyen üst düzey yöneticilerimizden kimse beni aramadı ve konu ile ilgili bilgi almadı. Hatta Muğla İl Başkanım ile Bodrum İlçe Başkanım bu konu ile ilgili bir kez bile arayarak, konunun aslı nedir diye sormadılar. Ayrıca Bodrum CHP İlçe Kongresi sürecinde bazı parti yetkililerinin daire başkanlarını arayarak, benim Kocadoncular ve muhalif kanat ile hareket ettiğimi söyleyerek, kulağımın çekilmesi gerektiğini ve işten çıkartılmam yönünde baskı uygulandığı, yine partimin üst düzey bir yöneticisi tarafından bana söylendi. Bu demektir ki; benim işten çıkartılmam kesinlikle siyasi bir operasyondur. Bu operasyon aslında bana değil, başta gençlere ve Bodrumlulara yapılmıştır. Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışan özellikle CHP’lilere sistematik bir baskı artarak sürmekte. Özellikle gençlerin, işçi ve emekçi kitlenin siyasi örgütlenmelerine ve parti içinde aldıkları aktif rollere hiç tahammülleri yok…” dedi.

TUFAN ERKAN YAKAR EN SONUNDA KONUŞTU-3BU TÜR OPERASYONLAR, CHP’NİN OY KAYBINA NEDEN OLACAK…

Tufan Erkan Yakar bu gidişatın çok tehlikeli olduğuna da dikkat çekerek “Muğla ve Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesinin kamuoyu önünde süregelen çatışmalarının hem partimize, hem de Muğla ve Bodrum’a büyük zararları olmaktadır. Özellikle üst düzey yöneticilerin kendi ikballerine yönelik siyasi hatalı manevralar, CHP’nin Muğla ve ilçelerinde zora düşmesine ve büyük oranda oy kaybına neden olduğu net olarak gözükmektedir. Muğla CHP örgütü ve özellikle Bodrumlular bunun siyasi hesabını şimdiki üst düzey yöneticilerden soracaktır. Dilerim kısa zamanda bu hatalardan dönerler…” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Tufan Erkan Yakar bu yaşadıklarının ve söylediklerinin asla partisine zarar vermesini istemediğini kaydetti. Yakar bu açıklamayı şu anda Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve ekmeğini kaybetmemek adına susmak zorunda kalanlar için, onlar adına yaptığını da sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

  1. chpli dedi ki:

    gerçk chpliler cıktp akpliişeri doldursunlar belediyeye.yazıklar olsn.anca chp beledtesnde olur bnlar.akplişer birviribe sarılır.sonras biz ndn iktidar olamıyoruz.olamayız

  2. bodrumlu dedi ki:

    bana genel müdür bunu diyecek kafasını kırardım heralde.herkes haddini bilsin orda chp liler sayesinde oturuoyr