Bodrum Gündem

AK PARTİ İL BAŞKANI KADEM METE GÜVEN TAZELEDİ…

AK PARTİ İL BAŞKANI KADEM METE GÜVEN TAZELEDİ…

kadem mete 2018 muğla il başkanı seçildi

AK Parti Muğla 6. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına Kadem Mete seçildi. İl Başkanı Mete, 349 oyla yeniden seçildi. Seçim öncesinde yoğun bir rekabet yaşanmasına karşın, Kadem Mete AK Parti Muğla İl Başkanlığını rahat bir şekilde kazanarak güven tazeledi.

Bodrum Gündem Haber
Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Menteşe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede 503 delege oy kullandı. Kadem Mete, 349 delegenin oyunu alarak AK Parti Muğla İl Başkanı oldu. Kongrede aday olan Ozan Balcı’nın 152 oy aldığı seçimde, 2 oy da geçersiz sayıldı.
AK Parti Muğla 6. Olağan İl Kongresi’ne, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Öznur Çalık ve Hamza Dağ, eski bakanlar, bölge milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan Kadem Mete, “Bal, su ürünleri, narenciye gibi Türkiye’de ilk sırada yer alan kadim kent Muğla, kıyı uzunluğu ile de Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızın canını kast etmeye çalışanları karşı duvar olduk. Direniş ateşini Muğla’dan yaktık. Hedefimiz 2019 yılında yapılacak genel ve yerel seçimlerde Muğla’yı AK Belediyecilik ile buluşturmak. Bunun için canla başla mücadele edeceğiz…” dedi.

başbakan binali yıldırım 3MUĞLA VALİSİ CİVELEK HAVALİMANINDA KARŞILADI…
Muğla Valisi Esengül Civelek, çeşitli programlara katılmak üzere Muğla’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım’ı Dalaman Havalimanında karşıladı. Dalaman’dan helikopterle Muğla’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım’a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Eski Kalkınma Bakanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç,  Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Malatya Milletvekili Öznur Çalık eşlik etti.

başbakan binali yıldırım 4YILDIRIM “DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKELERİNİ DE SOLLADIK…”

Başbakan Binali Yıldırım, Menteşe Spor salonu’nda gerçekleştirilen Muğla İl Kongresinde yaptığı konuşmasına, “Muğla’nın güzellikleri göremeyen ben, dünyayı gördüm, tanıyorum demesin…” sözleriyle başladı. Başbakan Yıldırım, Ak Parti’yi anlamak için geçmişe gitmek gerektiğini belirtti. Yıldırım, “15 yıla bakmak gerekiyor. 2002’den bu güne yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krize rağmen ne var, üç kat büyüyen bir Türkiye var. Kimin sayesinde Ak Parti iktidarı ve milletin sayesinde. Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sayesinde. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerini de solladık. Geçen sene üçüncü çeyrekle yüzde 11.1 ile Çin’i de solladık. Birinci sıraya oturduk. Türkiye’ye birincilik yakışır değil mi?” dedi.

başbakan binali yıldırım 1“EZE EZE BUGÜNLERE GELDİK…” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz gecesi yapılan suikast girişimine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, “Başka ne yaptık, Türkiye’nin önünü kesmek isteyen çetecileri, darbecileri, vesayetçileri de eze eze bugüne geldik. Bunu en iyi Muğla bilir. Milletin adamı Cumhurbaşkanımızın burada hayatına kastetmeye çalıştılar. Alçaklar Cumhurbaşkanımıza suikast yapıp, hayatına son vermek istediler. Ama Muğla’nın güzel insanları, yörükleri, efeleri, her biri bir kahraman oldu…” diye konuştu.
Türkiye’de karamsarlık pompalayanların hiç eksik olmadığını da vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, “Bunlara rağmen ekonomimiz sağlam temeller üzerinde durmaya, büyümeye devam ediyor. Türk ekonomisi 2008’den beri her türlü saldırıya karşı testten geçti. Dayanıklılığı bir kez daha görüldü…” dedi.

başbakan binali yıldırım 2“HUZUR VAR, GÜVEN VAR, ÇÜNKÜ DENİZ VAR…”

Başbakan Binali Yıldırım, turizm verilerinden de bahsederek, “Türkiye’ye 32 milyon turist geliyor. Nereye geliyor, Muğla’ya geliyor, Antalya’ya geliyor, İstanbul’a geliyor. Şimdi Mardin’e, Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Cizre’ye de gidiyor, Trabzon’a da gidiyor. Yurdun her köşesine artık herkes rahatlıkla seyahat ediyor. Türkiye’de sınırları içinde iki tane havalimanı olan bu bölgedeki ikinci ilimiz Muğla’dır. Muğla en fazla kıyısı olan illerimizin başında geliyor. Bin 100 kilometreye yakın kıyı şeridimiz var. Ama hiçbir endişe var mı, yok. Huzur var, güven var, çünkü deniz var. Deniz özgürlük demektir, deniz vizyon demektir…” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, kongredeki konuşmasının ardından Muğla Valiliği’ne geçti.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN KATILDIĞI AK PARTİ MUĞLA İL KONGRESİNDE ATAMA İLE GELEN MEVCUT İL BAŞKANI KADEM METE, GİRDİĞİ İLK SEÇİMDEN 345 OYLA İL BAŞKANI SEÇİLDİ. RAKİBİ OZAN BALCI 152 OYDA KALDI. (BEKİR TOSUN/MUĞLA-İHA)

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN KATILDIĞI AK PARTİ MUĞLA İL KONGRESİNDE ATAMA İLE GELEN MEVCUT İL BAŞKANI KADEM METE, GİRDİĞİ İLK SEÇİMDEN 345 OYLA İL BAŞKANI SEÇİLDİ. RAKİBİ OZAN BALCI 152 OYDA KALDI. (BEKİR TOSUN/MUĞLA-İHA)

KISA BİR GERGİNLİK YAŞANDI…

Başbakan Binali Yıldırım’ın kongre salonundan ayrılmasının ardından salonda kısa bir gerginlik yaşandı. Ozan Balcı’nın listesinin divana sunulduğu esnada yaşanan gerginlikte, divan Başkanı listenin noter onaylı olmadığını belirterek listenin geçersiz sayılacağın açıkladı. Bunun üzerine salon gerilirken, Ozan Balcı’nın listesinin noter onaylı öreği divana sunulunca ortalık sakinleşti. Gerçekleşen seçimde mevcut il başkanı Kadem Mete 345 oy alarak tekrar il başkanı seçildi.

Kadem Mete’nin yönetim kurulunda;

Ali Topbaş, Barış Eğilmez, Can Çimen, Çağrı Alper, Emin Koca, Esin Özel Özmen, Ethem Yiğit, Fatih Ölemez, Galip Turhan, Hacı Gülçek, Hamza Akercan, Hasan Hüseyin Avcıoğlu, Huriye Koyuncu, Hüsrev San, İbrahim Uğurlu, İsa Gün, İsmail Baykal, İsmet Karakuş, Mehmet Ayhan, Mehmet Esen, Mehmet Tan, Melahat Akman, Mertcan Güngör, Murat Karadağ, Mustafa Çelebi, Mustafa Karataş, Mustafa Nevaf Doğan, Müzeyyen Mine Artun, Nasuh Kanat, Onur Turgut, Osman Pala, Özay Türkler, Selim Güzel, Seyid Nur Gün, Sinan Acar, Suzan Harmandar, Süleyman Çıray, Şadi Pirci, Şenol Aldağ, Şenol Demirtaş, Şükran Şabanolu, Tahir Özsoy, Tamer Uzun, Uğur Vural, Sezer Kahveci, Yurdanur Uzun, Yusuf Demirci, Zehra Karabatak ve Ziya Ercan yer aldı.

AK PARTİ Muğla Büyük Kongre delegeleri ise;

Kadem Mete, Ümmühan Toksöz, Cengizhan Güngör, Dicle Gülen Öner Deligöz, Ömer Özmen, Kadir Sarıhan, Tamer Topal, Osman Ülgen Salih Gümüş ve Hakan İlhan’dan oluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.