Bodrum Gündem

“Kodla MUĞLA” BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDE BAŞLADI…

bahçeşehir Kodlama ve Robotik (3)Fatih Projesi Muğla İl Koordinatörlüğünce hazırlanan ‘Kodla Muğla Projesi’ kapsamında Bodrum’daki bilişim teknolojileri öğretmenlerine kodlama ve robotik eğitimleri veriliyor. 

Bodrum Gündem Haber

Fatih Projesi İl Koordinatörlüğünce hazırlanan “Kodla MUĞLA Projesi”; ortaokul ve lise öğrencilerinin, analitik düşünme becerilerinin sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, inovatif düşüncelerinin arttırılıp girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, kod yazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve bütün bunların gerçekleşmesi için İl genelinde Kodlama-Robotik atölyelerinin kurulmasını amaçlıyor.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 19-20-21-22 Şubat tarihlerinde Bahçeşehir Koleji Kodlama ve Robotik Atölyesinde düzenlenen hizmet içi eğitim ile Bodrum’daki Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri; Fatih Projesi İlçe Koordinatörü Yusuf Kalay ile Bahçeşehir Koleji Kodlama ve Robotik öğretmenlerinin de içinde bulunduğu eğitmenlerden Kodlama ve Robotik eğitimi alıyor.

17966312_10155290999059588_2901146257747050655_oEğitim başlangıcında açılış konuşması yapan Bahçeşehir Koleji Müdürü Barış Anıl Çakır; Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Okullarında hayata geçirilen ve 5 yaş grubundan itibaren uygulanmaya başlayan Kodlama Saati ve Robotik çalışmaları ile, çocukların bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmalarını, bilişimsel araçların (örneğin yazılım) yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini vurguladı. Kodla MUĞLA’nın Bodrum ayağındaki eğitimlere ev sahipliği yapmak ve eğitimci olarak katılım göstermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çakır ayrıca; eğitim sonrasında da İlçe’deki tüm öğretmenlere Kodlama ve Robotik laboratuvarlarını kullandırmak ve ihtiyaç duyduklarında destek olmak üzere kapılarını açtıklarını iletti.

bahçeşehir Kodlama ve Robotik (2)İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin de; eğitim sürecinde Bahçeşehir Kolejine yaptığı ziyarette, Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine, projeye verdikleri önemi vurgulayarak, Kodla MUĞLA’nın en güçlü ayağının Bodrum ilçesi olmasını hedeflediklerini belirtti. Robot çağındaki öğrencilere hitap ettiğimiz günümüzde, klasik yöntemlerin bir kenara bırakılması gerektiğini, okullardaki iklimi değiştirmek için de lokomotif olmaları gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin hayal kurmasının desteklenmesi gerektiğini belirterek çalışmalarında başarılar diledi.

Okulların teknik imkanlarını da hızla geliştirmeye odaklanacaklarını ifade eden Geçin; Bahçeşehir Koleji Kurucusu Selçuk Haşar ve Okul Müdürü Barış Anıl Çakır’a ev sahipliği ve projeyi sahiplenmelerinden, eğitim düzeyindeki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.