Bodrum Gündem

 İŞ DÜNYASINA YÖN VERENLERİN SESİ…

 İŞ DÜNYASINA YÖN VERENLERİN SESİ…

besiad radyo programıBodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD), Radyo Halikarnas ile ortak bir projeyi hayata geçirdi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum ticaret hayatındaki sorunlar, sanayi ve ticaret konusundaki son gelişmeler ile iş dünyasına dair konuların işleneceği, 105.3 Radyo Halikarnas’ta her hafta perşembe günleri saat 11.00’de başlayacak olan “İş Dünyasına Yön Verenler” isimli radyo programının ilk konuğu Türkiye 45. ve 46. dönem Başbakanı ve sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın başdanışmanı, duayen gazeteci Can Pulak oldu.

Flora Hotel’in Sahibi ve Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer’in sunumu ile gerçekleşen programda; Bodrum’un hem ticari hem de turizm alanındaki eksiklikleri ve sorunlarına değinen Can Pulak, devletin en kısa sürede Bodrum’a destek elin uzatması gerektiğini vurguladı.

Programın sunucusu Ahmet Biçer ile bir sohbet havasında geçen söyleşide Can Pulak, Bodrum’un sorunları ve çözüm yolları ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

Bodrum Kalesi’nin ziyarete kapatılması ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Pulak, “Öyle yanlışlar yapıyoruz ki sadece üzülebiliyoruz. Çünkü bunları düzeltme imkânımız yok. Dünyanın hiçbir yerinde bir müzenin iki yıl gibi bir süre kapalı tutulması akılsızlıktır. Bizden başka hiç kimse yapmaz herhalde. Hele ki böyle turistik değeri olan bir müze! Onarılmasına bir şey demiyoruz. Ama bunu akıllıca yapmalısınız. Bu müzeyi kapatmak yerine parça parça onararak çözüm bulabilirdiniz. Aynı akılsızlığı başka konularda da yapıyoruz.”

Can Pulak, Bodrum’un ticari hayatı ile ilgili ek çok yanlış yapıldığını da savundu. Pulak, buna en çarpıcı örneğin tekne yapımcılığı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Örneğin tekne yapımcılığı. İmkânsızlıklar içinde mucizeler yaratılıyor. Başka ülkede burayı müze yaparlar. Bu imkânsızlıklar içinde insanlar bu şaheserleri nasıl yaratıyor diye… Bunların elinden neden tutulmuyor, imkânları neden geliştirilmiyor? Burada yapılan tekneler yurt dışında satılıyor. Dünya birincilikleri kazanıyor. Demek ki biz onlara imkan versek neler yapılacak. Bodrum bugün tekne yapımcılığında gerçekten çok ileride. Lütfen devlet bu imkânları insanlara tanısın.”

Bodrum’un hızla yapılaşan, göç alan bir ilçe olduğunu ve yeşil alanların giderek azıldığını söyleyen Pulak, “5 bin civarında begonvil fidanını Bodrum Belediyesi’ne hediye edeceğim. Bir sosyal sorumluluk projesi geliştiriyorum. Bir katkıda bulunalım diye. Sadece begonvil değil, gülfidanları da olacak. İnsanlar bunları alıp bir yerlere diksin diye umut ediyorum.” dedi.

Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük serasının yöneticiliğini yapan Can Pulak, “Bizler Bodrum’un yeşilliğini artırmalıyız. İmar izni verirken, şu kadar fidan dikeceksiniz diyebilmeliyiz. Buna kimse hayır demez sanırım. Şehri çiçeklendirmeli ve ağaçlandırmalıyız.” diye konuştu.

1 Mart tarihinde ikinci programında yat turizmi, denizcilik sektörünün sunumları ve mavi tur konularında alanın da uzman konukları bir araya getirecek olan BESİAD ve Radyo Halikarnas işbirliğiyle hazırlanan “İş Dünyasına Yön Verenler” programı, konuk ve konularıyla, Bodrum’da iş dünyasının nabzını tutmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.