Bodrum Gündem

DERYA TOSUNOĞLU DA BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI…

derya tosunoğlu bodrum şoförler odası başkan adayı 10 mart 2018 (5)

18 Mart 2018 de gerçekleşecek olan Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimine sayılı günler kala, mevcut Başkan Hasan Kablı ve geçmiş dönem başkanı Aytekin Çanakçı’nın ardından, Derya Tosunoğlu da aday olduğunu açıkladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Otogarında Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 18 Mart 2018 de gerçekleşecek olan Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlık için adaylığını açıklayan Derya Tosunoğlu, 2014’de mevcut Başkan Hasan Kablı’nın yönetiminde yer almış ve yaklaşık bir yıl sonra, aralarında bazı anlaşmazlıklar olduğunu ifade ederek istifa etmişti. Hasan Kablı yönetiminde Başkan yardımcılığı görevini de üstlenen Tosunoğlu, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının 18 Mart 2018 de seçimi gittiğini, bu seçimi çok önemsediğini ve Bodrumlu şoförler için bu seçimi bir mihenk taşı olarak gördüğünü ifade ederek aday olduğunu söyleyen Derya Tosunoğlu, neden istifa ettiğini şu sözlerle açıkladı;  “30 yılı aşkındır mesleği yapmaktayım. Hepimizin ekmeğini yediği bu Bodrum’da bir önceki seçimlerde büyük umutlarla Hasan’ı destekledim. Ekibinde de yer aldım. Kısa bir süre sonra ise Bodrum’a, Bodrum Şoförlerine yakışmayan, onların haklarını korumayan ve her şeyin darmadağın bir hal aldığı noktaya doğru gittiğini tespit ettim. Daha fazla bu tür bir yapının içinde yer alamazdım. Bu benim ne geçmişime ve ne de her gün selamlaştığım kalender şoför dostlarımla olan hukukuma yakışmazdı…”

derya tosunoğlu bodrum şoförler odası başkan adayı 10 mart 2018 (4)Tosunoğlu anlaşmazlıklarını nedenlerini de şu şekilde sıraladı; “Ona defalarca Muğla’nın Büyükşehir statüsüne geçtiğinde, diğer Büyük şehirlerde olduğu gibi şoförlerle ilgili kararların alınmasında artık Muğla’nın rolünün büyük olacağını ve uyum içerisinde olmamız gerekeceğini söyledim. Eski bir belediye meclis üyesi olarak ve tecrübelerime dayanarak bunu dile getirdim. Ancak Hasan büyükşehri yok sayacak bir tutum içine girdi. Uzlaşma yoluyla şoförlerinin haklarını koruyabilecekken, diplomasiye ve bürokrasiye sığmayan bir yol izledi. Kabadayı bir dil kullandı. Koskoca Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası hukuk ve kurumsallık dilini bırakıp, bir kabadayı dilini seçti. Bugün bu karmaşık durumun, bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıların en temel kaynağı budur…”

“Odamızın kurumlar karşısında kaybettiği prestiji yeniden sağlamak istiyorum…” diyerek konuşmasına devam eden Tosunoğlu, dijital platformda kurulan altyapıların şoförlerin ekmeğine engel olmaya başladığına dikkat çekerek, korsan ile daha etkili mücadele edilmesi gerektiğini, Şoförler Odasının kendi kredi kooperatifini kurması, üyeler arasında kutuplaşmanın olmaması, siyasi desteği arkasına alarak güç baskısı yapılmaması gerektiğini vurguladı.

derya tosunoğlu bodrum şoförler odası başkan adayı 10 mart 2018 (7)Derya Tosunoğlu konuşmasının sonunda ise şu ifadelere yer verdi; “Biz haklarını koruyan ve gerekli eylemleri tedbirleri önceden alan, şeffaf bir oda için yola çıktık. Bu sebeplerden dolayı bütün üyelerimiz sandığa gelerek hür iradeleriyle, bunun altını çiziyorum, hür iradeleriyle seçimlerini yapmasını ve bizi yönetime getirmesini diliyoruz…”

Derya Tosunoğlu ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeliği için aday olan isimler ise şu şekilde; Yasin Algın, Kadir Başol, Sait Duman, Mustafa Padak, Ufuk Kurt, Murat Şimşir, Mustafa Can, Mert Çevik, Ali Alparslan, Selçuk Acar, Kadir Kaynar, Abdullah Kuş, Halil Yoldemir, Abdullah Polat, Ömür Akar, Aziz Özkan, Turgay Duran, Deniz Gökmen, Musa Şaşmaz, Evren Yüp.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.