Bodrum Gündem

ÇAMLIK OT ŞENLİĞİNE 150 ÜRETİCİ KATILDI…

Başlıksız-1Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi ve Çamlık Mahalle Muhtarlığının birlikte ilk kez bu yıl düzenledikleri “Çamlık Ot Şenliğinde” yörenin otları ve bu otlardan yapılan yemeklerin tanıtımı yapıldı. İlk kez düzenlenen şenliğe katılım oldukça yoğun oldu.  

Bodrum Gündem Haber

Bu yıl ilk kez düzenlenen “Çamlık Ot Şenliğine” Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Çamlık Muhtarı Mehmet Kahraman, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP’li meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen ve bir çok sivil toplum kuruluşu başkan ve üyelerinin yanı sıra Bodrum’un çeşitli mahallelerinden gelen yüzlerce vatandaş katıldı.

29258563_634457613612634_2523423041656979456_nŞenliğin açılış konuşmasını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yaptı. Yılmaz, Muğla’da turizmin ön planda görünen sektör olmasına rağmen ile gelen turistlerin yöresel lezzetlerle tanıştırılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. İlçeye gelen turistin konaklayacağı yerin konforu ile birlikte yediklerinin kalitesinin de önemli olduğuna vurgu yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz “Kırsal kalkınmaya, yöremizin doğal ürünlerini korumaya ve tanıtmaya gelen yerli ve yabancı konuklara sunmaya özen göstermeliyiz. Tarım ve turizmin en iyi birlikte götürülebileceği, il ve ilçelerde yaşıyoruz, bunu başarabiliriz” dedi.

29339768_10212088510824392_300373380042948250_n“Tat, tanı, doğada bırak” sloganıyla düzenlenen Çamlık Ot Festivaline Bodrum’un ve Milas ilçesinin mahallelerinden de gelenlerin aralarında bulunduğu yaklaşık 150 üretici katıldı. Çamlık’taki Atatürk Meydanında kurulan stantlarda şevketi bostan, kenker, tilkicik, kargıcık, kuzugöbeği, kuzukulağı, tilkişen, semizotu, soğan, sarımsak, dalan, ısırgan, dere otu, turp otu, acı ot, baldıran, bambul, dağ marulu, deniz börülcesi, gelincik, hindiba, kara hardal, kaz ayağı ve ebegümeci gibi yöresel otlar satışa sunuldu. Otlardan yapılan börek, dolma, gözlemelerde şenliğe katılanlara ikram edildi.

Şenlikte Yaraş Mahallesi kadınları da bir tiyatro gösterisi sergilerken, yemek yarışmaları düzenlenip el dokuması kıyafetlerin sergilendiği mini bir defile gerçekleştirildi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, önümüzdeki günlerde Bodrum’da iki ayrı ot şenliği daha düzenleneceğini ve Bodrum’un yöresel lezzetlerinin sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtılacağını söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.