Bodrum Gündem

18 MART’TA ÇANAKKALE ZAFERİ, ADALAR SORUNU VE KARDAK KRİZİ KONUŞULDU…

iyi parti bodrum 18 mart 2018 söyleşi bodrum gündem (26)

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutlama ve Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında, düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi, Adalar Sorunu ve Kardak Krizi konulu söyleşide konuşan E.Deniz Kur.Albay Ali Türkşen Kıbrıs konusunda “20 yıldan bu yana her hükümet farklı farklı politikalar üretti. Son 15 yılda ise Türkiye’nin birçok şeyinin satıldığı gibi, Kıbrıs’ta satılmıştır…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İyi Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutlama ve Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında, 18 Mart Çanakkale Zaferi, Adalar Sorunu ve Kardak Krizi konulu bir söyleşi düzenledi. Kardak Kahramanı olarak bilinen Ergenekon Kumpası çerçevesinde yıllarca cezaevinde kalan ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi E.Deniz Kur.Albay Ali Türkşen ve emekli olmadan önce Güney Deniz Saha Komutanlığı görevini yürütmüş E.Koramiral Ekmel Totrakan konuşmacı olarak katılırken, gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’da söyleşinin moderatörlüğünü yaptı.

Bodrum Ramada Otel’de gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları çerçevesinde ve İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen söyleşiye, İYİ Parti GİK Üyesi Prof.Dr.Metin Ergun, İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Baş Danışmanı Gazeteci Can Pulak, Bodrum Belediyesi Bağımsız Meclis Üyeleri ile yaklaşık 600 yurttaş katıldı.

Söyleşiden önce İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi E.Deniz Kur.Albay Ali Türkşen Kardak’ta Kahraman, Hasdal’da Esir ve 1963’den Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım adlı kitaplarını imzaladı.

iyi parti bodrum 18 mart 2018 söyleşi bodrum gündem (29)ÇANAKKALE ZAFERİ ASLINDA BİR VATAN SAVUNMASIDIR…

Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından, coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, yurt savunması için yaşamını feda eden şehitlerimiz için rahmet, gazilerimiz için de sağlık dileği ile başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu çok özel ve anlamlı günde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anma gününde vatan için canını feda etmiş şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Ruhları şad olsun. Çanakkale Savaşı bir destandır. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir vatan savunmasıdır. Ecdadımız yurdun dört bir yanından vatanını savunmak üzere Çanakkale Geçilmez diyerek gelmiş, bizlere millet olma bilincini ve vatanı savunma anlayışını göstermiştir…”

Başkan Şahbaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu gün burada bu konuda engin bilgilere sahip olan konuklarımız, bilgilerini bizlerle paylaşacaklar. O yüzen sözlerimi çok fazla uzatmayacağım. Çanakkale’den, bu güne kadar vatanımızın savunması için canlarını feda eden asker, polis, politikacı, diplomat veya kim olursa olsun tüm şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum…”

Mehmet Onur Şahbaz sözlerini “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmet minnet ve minnetle anıyor, manevi şahsiyetlerinin önünde saygıyla eğiliyorum…” şeklinde tamamladı.

Daha sonra söyleşiye katılan Ali Türkşen, Ekmel Totrakan ve Tuncay Mollaveisoğlu’nun yaşam öyküleri okundu.

iyi parti bodrum 18 mart 2018 söyleşi bodrum gündem (36)ADALAR İÇİN DEĞİŞMEZ POLİTİKALAR OLMALIYDI…

18 Mart Çanakkale Zaferi, Adalar Sorunu ve Kardak Krizi konulu söyleşinin moderatörü Tuncay Mollaveisoğlu, 18 Mart’ın önemli bir gün olduğuna vurgu yaparak ilk konuşmacı olan Ali Türkşen’e söz verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2015 yılına kadar devam eden kariyerinin önemli bir bölümünde SAT Komandosu olarak görev yapan Türkşen, bu süreçte 1993 yılında gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisinin 14,5 ton uyuşturucu yüküyle ele geçirilmesinde ve 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında SAT Komando Tim Komutanı olarak görev alan E.Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Adalar Sorunu ve Kardak Krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, “Devletimiz ve hükümetimiz gerekli tedbirleri almalı, aksi takdirde adalar ile birlikte, Kıbrıs’ta uzun vadede elden gidecek gibi duruyor…” dedi.

E.Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, “Çeşitli mecralarda Kardak’a yapılan bu harekâtı küçümseyenler, alay edenler bile var. Ufacık kaya için laf ediyorlar diyorlar. Sizin o ufacık kaya dediğinize biz vatan diyoruz. Bu kayalar vatan toprağıdır, kırmızı çizgimizdir O dönemi yaşayanlar bilir savaşın kıyısından döndük okullarımızda ve sivil toplum kuruluşlarımızda gençlerimize bu konuların ne kadar hayati önemde olduğu öğretilmelidir…” dedi.

Türkşen “Yunanlılar bizim her sıkıntılı durumumuzda adalar konusunda bir adım daha atıyor. Enosis  hayallerinden vaz geçmiyor yaşamaya müsait olmayan toprakları yaşanabilir kılmak için ellerinden geleni yapıyor. Yarın bir gün uluslararası mahkemeye gittiğimizde 20 yıldır neden bir şey yapmadın diye sorarlar…”  dedi.

iyi parti bodrum 18 mart 2018 söyleşi bodrum gündem (40)OSMANLI ZAMANINDA DONANMA ZAYIFLATILDI…

Ekmel Totrakan 18 Mart Çanakkale Zaferinin sadece bir deniz zaferi olmadığını aynı zamanda dünyanın hiç bir yerinde yaşanmamış bir kara savaşı olduğunu da kaydetti. Totrakan “Çanakkale Savaşı bir Mustafa Kemal’i çıkarmış bir savaştır. Burada kazandığı taç ile ülkeyi önce 30 Ağustos’ta kurtuluşa, 29 Ekim’de de kuruluşa götürmüştür. Bu açıdan Çanakkale savaşı Türkiye Cumhuriyeti için çok özeldir. Mustafa Kemalsiz bir Çanakkale ise asla kabul edilemez…” dedi. Totrakan Çanakkale’de çok kayıp verilmesinin nedeni, Osmanlı Padişahının Donanmayı zayıflatması olduğunu kaydetti.

iyi parti bodrum 18 mart 2018 söyleşi bodrum gündem (51)Her bir konuşmacını yaklaşık yarım saatlik konuşmalarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Söyleşiye katılanlar hem 18 Mart Çanakkale Zaferi, hem de adalar sorunu ile ilgili güncel sorular sordular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.