Bodrum Gündem

BALERİN YASEMİN KAYABAY’DAN BÜYÜK BAŞARI…!

20180322_TIBC_1Round_A_5158

Minik balerin Yasemin Kayabay, Estonya’da katıldığı uluslararası bale yarışmasında ülkemize ödülle döndü.

Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü  Bale Anasanat Dalı Arş.Gör. Işıl Konya Alataş’ın 6. sınıf öğrencisi Yasemin Kayabay, 21-26 Mart tarihleri arasında Estonya’da gerçekleştirilen 2018 Uluslararası Tallinn Bale yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.

11-14  yaş A gurubunun en genç yarışmacısı olan Yasemin Kayabay, klasik bale kategorisi olan 1. turda “Fairy Doll ” / ‘Taş Bebek Perisi‘ varyasyonunu başarı ile sergileyip 2. tura katılmaya hak kazandı. Minik balerin 2.turda ise koreografisini  Arş.Gör.Gökçe Sönmemiş’in yaptığı, müziğini Ayhan Mutlu’nun düzenlediği  “Ninni ” isimli modern varyasyon ile  sahnedeydi. 2.turu da başarıyla geçmeye hak kazanan Kayabay, finalde sergilediği performans ile ülkemize üçüncülük ödülünü getirmeyi başardı. İlk kez katıldığı ve kendi kategorisinde en genç balerin olan Yasemin Kayabay, ülkemizi en güzel şekilde temsil etmenin  yanı sıra, uluslararası bale dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan ‘YAGP 2018 (Youth America Grand Prix) 2018’de Newyork finalinde de dans etmeye hak kazandı. Ayrıca Zürih Dance Academy, Berlin State Ballet dans okullarundan kısa süreli eğitim bursu ile Kore Ballet Foundation’dan yaz okulu bursu kazandı.

Ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil eden genç sanatçımız, Atatürk’ün kızlarından Yasemin Kayabay‘ı, eğitiminde emeği geçen tüm öğretim görevlilerini ve kendisini destekleyen ailesini daha nice başarılara imza atması dileğiyle tebrik ederiz.

Yorumlar

  1. Tunç Şanad dedi ki:

    Göğsümüzü kabartan Yasemin’e kocaman alkışlar… Annesi Yelda ve babası Mert’e tebrikler… Nice başarılara…