Bodrum Gündem

BİR BAŞKA TIP MÜMKÜN MÜ?

günbatımı söyleşileri başka bir tıp (1)Günbatımı Söyleşileri; kendi alanlarında uzman ve Bodrumluların çok sevdiği üç doktoru konuk etti ve “Başka Bir Tıp” ı konuştular.

Bodrum Gündem Haber

Günbatımı Söyleşilerinde bu ay, Dünya Sağlık Haftasına bağlı olarak bir farkındalık yaratmak amacı ile İç hastalıkları uzmanı Dr. Nedret Tanacı, Beyin Cerrahı Dr. Ender Tabur ve Tamamlayıcı Tıp alanındaki çalışmalarıyla Dr. Narin Çakar; sağlıklı bireyler olabilmemiz için bilinegelen tedavi yöntemlerinin dışında, çağa uygun başka bir tıbbı anlattılar.

Etkinlikte 3 doktor, geleneksel, alternatif ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, insan bedeni, hastalıkların alternatif açıklamaları ve uygun tedavilerin nasıl seçildiği gibi konuları ele aldılar.

günbatımı söyleşileri başka bir tıp (9)Günbatımı Söyleşilerinin moderatörlüğünü yapan şair yazar Hamdi Topçuoğlu toplantı ile ilgili şunları açıklamalarda bulundu “Her alanda olduğu gibi “Tıp” da yeni açılımlara, yeni buluşmalara, yeni bakış açılarına açık olduğu gerçek. Bugünkü konuşmacılar, bize bunu, hem anlatarak hem de uygulayarak verdiler. Dr. Ender Tabur, bize beynimizin ve vücudumuzun çalışma sistemini çok ilginç örneklerle anlattı. Beş element modelindeki yin yang düalitesi ve at arabası modellemesi ile açıklanan duygu, beden ve düşünce üçlüsünün ilişkilerini açıklarken dinleyiciler kendilerini tekrar tekrar sorgulamış olmalıdırlar.

Dr. Narin Çakar, 14 yıldır emek verdiği tamamlayıcı tıp, geleneksel doğu ve Anadolu tıbbının dayanaklarını açıklarken bize bedenimizle ilgili yepyeni ufuklar açtı.

Dr. Nedret Tanacı, “denge ve uyum”u temeline yerleştirdiği sunumunda, dünyada en uzun yaşayan insanlarının bulunduğu yerlerle ilgili yapılan “Mavi bölge” çalışmasını anlattı. Bu bilimsel çalışmayla elde edilen verilerle kimi ülkelerde, yerleşim ve yaşam modellemeleri yapılması, her gün geren, bunaltan ve boğan sorunlarla boğuştuğumuz ülkemiz için neden bir hayal olsun sorusunu sordurttu bizlere.

günbatımı söyleşileri başka bir tıp (4)Programın başında katılımcılara 5 dakikalık bir dengeleme çalışması yaptıran Dr. Nedret Tanacı, denge ve uyumu temeline yerleştirdiği sunumunda, dünyada en uzun yaşayan insanlarının bulunduğu yerlerle ilgili yapılan “Mavi bölge” çalışmasını anlattı.
Dr. Ender Tabur, beynin ve vücudun çalışma sistemini çok ilginç örneklerle anlattı. Tabur, beş element modelindeki yin yang düalitesi ve at arabası modellemesi ile açıklanan duygu, beden ve düşünce üçlüsünün ilişkilerini de açıkladı.
Dr. Narin Çakar, 14 yıldır emek verdiği tamamlayıcı tıp, geleneksel doğu ve Anadolu tıbbının dayanaklarını üzerine konuştu.
Mustafa Köker’in piyanosu eşliğinde başlayan söyleşi, yine onun müziğiyle sonlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.