Bodrum Gündem

ZEYNEP SANAT GALERİSİ, GENÇLERİ DESTEKLİYOR…

zeynep sanat galerisi gençlere sahip çıkıyor (38)Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans öğrencilerinin mezuniyet eserleri ve seçme çalışmalarının yer aldığı sergi dün akşam yapılan kokteylle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans öğrencilerinin 2018 yılı mezuniyet eserlerinin yer aldığı sergi dün akşam kapılarını sanatseverlere açtı. Sergide 7 seramik bölümü ve 6 resim bölümü öğrencisinin eserleri yer alıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Musa Köksal sergi ile ilgili olarak “Bodrum Zeynep Sanat Galerisi’nde Seramik ve Resim Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerimizin sergi açılışına katılarak genç sanatçılarımıza destek veren hocalarımıza, öğrencilerimize ve Bodrum’un duyarlı sanatseverlerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

zeynep sanat galerisi gençlere sahip çıkıyor (25)Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yüksek lisans seramik  öğrencisi Bilge Güneşdoğdu Akman, “Sergide yer alan eserlerin konusu tamamen yüksek lisans öğrencileri tarafından bağımsız olarak belirlendi. Sergiye hakim olan kaos günümüzün yansıması. Benim çalışmalarım seramik üzerine. Uzun zamandır arkeoloji ve restorasyon üzerine çalışmalar yapıyorum.  Hayatım hep tarihi eserlerin arasında geçtiği için modernle tarihi bir araya getirerek yeni ortamlar oluşturmaya çalıştım” dedi.

zeynep sanat galerisi gençlere sahip çıkıyor (28)Yüksek lisans seramik  öğrencisi Cumali Tosun sergideki eseri ile ilgili şunları söyledi “Eserimde futboldaki şiddeti çalışmalarımda göstermeye çalıştım. Takım tutmadığım için tarafsız bir yorum yapacağımı düşündüğümden böyle çalışmalara yöneldim. Spor yorumcularının yaptıkları yorumla, oyuncuların tavırları ve seyircilerin şiddete olan meyli yüzünden ben buna tepki göstermek adına böyle ir çalışma yaparak buna tepkimi göstermek istedim” dedi.

Sergi 30 Nisan tarihine kadar Zeynep Sanat Galerisinde açık kalmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.