Bodrum Gündem

TÜRK EĞİTİMSEN MUMCULAR’DA MAĞDUR OLAN ÖĞRETMENLERİNE DESTEK ÇIKIYOR…

TÜRK EĞİTİMSEN MUMCULAR’DA MAĞDUR OLAN ÖĞRETMENLERİNE DESTEK ÇIKIYOR…

türk eğitimsen bodrum şubesi basın açıklaması (2)Mumcular Fuat Erten İlkokulunda iki öğretmene şiddet uygulandığı gerekçesi ile Türk Eğitimsen yetkililerince öğretmenlere destek amaçlı basın açıklaması yapıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türk Eğitimsen Bodrum İlçe Başkanı fizik öğretmeni Salih Çıplak ve sendika üyesi müdür ve öğretmenler, Mumcular Fuat Erten İlkokulunda iki kadın öğretmene yapıldığı iddia edilen saldırıyı kınamak ve öğretmenlere destek olmak amacıyla okul önünde basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını Türk Eğitimsen Bodrum İlçe Başkanı fizik öğretmeni Salih Çıplak son yıllarda üzülerek şahit olunan öğretmene şiddet vakalarının sıradanlaşmış ve üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş olmasından duydukları üzüntünün altını çizerek sözlerine şöyle devam etti “Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım.

Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, haysiyetine, sağlığına ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Çocuğunu anne-babasına emanet etmeyip öğretmenine emanet eden nesilden geldiğimiz noktadaki durum toplum olarak hepimizin sorgulaması gereken değerler olduğunun kanıtıdır.

Bu olayların sonuncusu maalesef Mumcular Fuat Erten İlkokulu’nda cereyan etmiş, Sınıf Öğretmenleri Yasemin Kara ve Nergis Bacaksız olayın mağdurları olmuşlardır. Türk Eğitim Sen ailesi olarak öğretmenlerimizin yanında olduğumuz ve hukuki süreci de yakından takip edeceğimiz bilinmelidir. Münferit olarak gerçekleşen bu olay maalesef öğretmenimizi üzmüş, ancak gelecekteki velilerini yetiştirmek anlamında motivasyonuna güç katmıştır. “ dedi.

türk eğitimsen bodrum şubesi basın açıklaması (1)“Öğretmene Değil, Geçeklerine Saldırıyorlar…”

Türk Eğitimsen Bodrum ilçe Başkanı fizik öğretmeni Salih Çıplak, başta öğretmenlere ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınması gerektiğinin belirterek saldırının aslında öğretmen değil, çocuklara yapıldığını kaydetti. Çıplak şu ifadeleri kullandı; “Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması vs. gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. Çünkü, aslında öğretmene değil geleceklerine saldırıyorlar.

Ayrıca medya kuruluşlarının öğretmenlerimizin itibarını rencide edici haberlerden kaçınmaları, öğretmene saygı ve değeri öne çıkaran yayınlara öncelik vermelerinin de öğretmene şiddet olaylarının önlenmesi anlamında katkısı olacağını da hatırlatmak istiyoruz.”

“Çocuklarınız Çocuklarımızdır…”

 Eğitimin; okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan Türk Eğitimsen Bodrum İlçe Başkanı Salih Çıplak sözlerinin şu cümlelerle sonlandırdı “Şu hususun da dikkatlerden kaçırılmamasını özellikle belirtiyoruz: Biz öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. Yaşadığımız ya da yaşamak zorunda kaldığımız münferit hadiseler üzerinden öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin.

Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz: Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz; öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. Unutmayınız, öğretmene sahip çıkmak geleceğinize ve geleceğimize sahip çıkmaktır.” dedi.

Mumcular Fuat Erten İlkokulu’nda sınıf Öğretmenleri Yasemin Kara ve Nergis Bacaksız’ın bir veli tarafından sözlü şiddete maruz kaldığı ve konunun adli birimlere intikal ettiği belirtildi.

Yorumlar

  1. Ulvi ÜRESİN dedi ki:

    Merak ediyorum o okulun bir müdürü var.. Ve bir de Bodrum’da İlçe Milli Eğitim Müdürü var.. Onlar da öğretmenlere destek vermiş mi? Ya da ” Bu öğretmenler bizden değil ” mi diyorlar..