Bodrum Gündem

UZMAN PEDAGOG BAHAR ATVAR’DAN “EĞİTİCİ ÇOCUK OYUNLARI SETİ” …

UZMAN PEDAGOG BAHAR ATVAR’DAN “EĞİTİCİ ÇOCUK OYUNLARI SETİ” …

bahar atvar imza günü (6)Uzman Pedagog Bahar Atvar, kendisinin geliştirip patentini aldığı eğitici kutu oyunu “Duygu Dünyası”nın ilk imza gününü gerçekleştirdi. Mahremiyet eğitimi de içeren oyun kutuları, çocukların bir taraftan eğlenirken, yaşayarak duygularını ifade etmeleri ve kendilerine güven duymalarına yönelik olarak geliştirildi. 

Bodrum Gündem Haber
Oasis AVM içerisinde faaliyet gösteren İmge Kitabevi’nde gerçekleştirilen imza gününe çocuklar aileleri ile birlikte katıldı. Atvar, etkinlikte 2-6 yaş için geliştirdiği “Çocuğumun Duygu Dünyası”, 6-10 yaş erkek çocuklar için geliştirdiği “Oğlumun Duygu Dünyası” ve 6-10 yaş kız çocuklar için geliştirdiği “Kızımın Duygu Dünyası” adlı oyun kutularını çocuklar için imzaladı.
Açıklama yapan Uzman Pedagog Bahar Atvar oyun kutularını geliştirme sürecinden bahsederek şunları söyledi;  “18 yıllık mesleki tecrübemde annelerin, babaların, çocukların, en büyük ihtiyacının duygularını ifade etmekte zorluk yaşayan çocuklarla çalışmak olduğunu fark ettim. Kutu halinde eğitici çocuk oyunları geliştirdim. Bu oyunlardan bir tanesi 2-6 yaş için olan; çocuğumun duygu dünyası. İçinde 6 adet kahramanımız var. Bu kahramanlarımızın her birinin farklı duyguları var. Amacımız çocukların 2 yaşından itibaren duyguları anlamasını ve kendi duygularını ifade etmesini, karşıdaki kişinin ne hissettiğini de sözel olarak ifade edebilmesini sağlamak. Aslında bu bir set, içerisinde çocuğun el becerisinin destekleyici boyamalarımız çıkıyor, kesme çalışmalarımız çıkıyor. Günümüzdeki en büyük sorunlardan bir tanesi şu; çocuklarımız kendilerini korumayı bilmiyorlar. Mahremiyet eğitimini patentini alarak kendi kahramanlarımız üzerinden anlatmaya çalıştım. Çocuklar 2 buçuk yaşından itibaren özel bölgelerinin nereleri olduğunu öğrenip olumsuz davranışlarla karşılaştıklarında oyun kutusuyla davranışlarını nasıl düzenleyeceklerini öğreniyorlar.”
bahar atvar imza günü (8)6-10 yaş çocuklar için geliştirdiği oyun kutuları hakkında da konuşan Bahar Atvar, sözlerine şöyle devam etti:  “6-10 yaşından itibaren de kız ve erkek cinsiyet ayrımı başladığı için oynayarak kendilerini ifade etmeye, oynayarak drama yoluyla günlük hayatta başına gelen sorunları çözmeye yarayacak 8 ayrı kahramanımız var. Bu kahramanları çocuklara sorarak geliştirdik. Kutu, ‘Çok mutlu olduğunda nasıl hissedersin ve hissettiklerin davranışlarına nasıl yansır, okulda arkadaşın seni oyuna almadı, ne hissedersin’ gibi bir takım yönergelerle bu kahramanları kullanarak çocuğumuzun günlük hayattaki problemleri çözmesine yarayacak. Biz anne ve baba olarak çocuklarımızdan gelen olumsuz duyguları nasıl karşılayacağımızı bazen bilemiyoruz. Bu duygu dünyası temelinde bizler için bir yorum. Olumsuz duyguları hissederiz ve bunların hepsi geçer. Biz bu mesajı kutunun içinde veriyoruz. Eğer korku, üzüntü, öfke gibi olumsuz duyguları kabul etmezsek biz bedenimizde ve günlük hayatımızda, bütün ilişkilerimizde taşımaya devam ederiz. Hedefimiz duyguları ifade eden, bunlar kabul eden ve bunlarla ne yapacağını bilen çocuklar yetiştirmek.”
bahar atvar imza günü (2)Oyun kutuları içerisinde zorbalıkla ilgili kart ve çıkarmaların da olduğunun bilgisini veren Uzman Pedagog Bahar Atvar, konuşmasını şöyle noktaladı: “6-10 yaş setimizin içinde özellikle çok önemsediğimiz zorbalıkla ilgili bir kart ve çıkarmamız var. Burada çocuğa neleri ayırt edeceği, kendisine kötü davranılmasına neden izin vermemesi gerektiği, duygusal zorbalık nedir, fiziksel zorbalık nedir ve özelikle sosyal medya ve cep telefonu ile hayatımıza giren siber zorbalık nedir gibi konuları çocuğumuzun anlamasını sağlıyoruz hem de bunlar karşısında nasıl davranması gerektiğini çıkartmalarla ve renkli panoyla yaşayarak öğrenmesini sağlıyoruz. Bu setin içerisinde çocuğun olumlu ve olumsuz duyguları tanımlayacağı, bedeninde göstereceği ve kendini anlatacağı egzersiz kağıtlarımız var. Bu sette erkek çocuklar kendi cinsiyetler ile özdeşim kurabileceği 8 adet duygunun olduğu kahramanlarımız var. Çocuklarımız eğlenerek, oynayarak, olumlu ve olumsuz duyguları ifade etsinler ve kendilerine güven duysunlar istiyoruz.”
Oyun kutuları Oasis AVM içerisindeki İmge Kitabevi’nden satın alınabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.