Bodrum Gündem

BİLİM FUARINDA 32 PROJE GÖRÜCÜYE ÇIKTI…

BİLİM FUARINDA 32 PROJE GÖRÜCÜYE ÇIKTI…

32 PROJE GÖRÜCÜYE ÇIKTI (5)Bodrum Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in de katıldığı törenle açıldı. 16 sı Araştırma-Geliştirme projesi olmak üzere toplam 32 projenin sergilendiği fuarda öğrencilerin başarılı projeleri dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Bilim Fuarı hakkında bilgiler veren Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Eray Eren; “TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, sorgulayıcı, denemekten korkmayan, özgüveni yüksek bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu sebeplerden dolayı bu fuarımız çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sizlere ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış Töreninde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin “İnsan doğar, büyür ve ölür. Biz buna ömür diyoruz. Ömrümüzün en kıymetli mevsimi çocukluk ve gençlik dönemidir. Bu dönemlerde alacağınız tedbirler göstereceğiniz fedakârlıklar bir ömür boyu mutluluk kaynağı olabilir. Çok çalışmanız bu önemli döneminizi en başarılı şekilde geçirmelisiniz. Bir ülkenin istikbalisiniz. Hayal kurmanız gerekli. Her başarının en temel vazgeçilmez prensibi öncelikle inanmaktır. Çok güzel projelerle bu fuarı bizlere hazırlamışsınız. Sizleri ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Bodrum Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 21/05/2018 tarihinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 16 Araştırma, 16 Araştırma-Geliştirme projesi olmak üzere toplam 32 proje çalışmasına yer verilmiştir. Bu projeler, alanlarına göre sınıflandırıldığında öğretmen ve öğrenciler tarafından; Coğrafya alanında 1, Kimya alanında 2, Edebiyat –Türkçe alanında 3, Matematik alanında 1, Felsefe alanında 2, Teknoloji alanında 6, Mühendislik alanında 10 ve diğer alanlardan 7 adet projeye yer verilmiştir. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisinin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin GEÇİN, okul müdürleri, civardaki okulların öğrencileri ile çok sayıda öğrenci velisi ve vatandaş katılarak projelerin sunumlarını izlediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.