Bodrum Gündem

MUHARREM İNCE AYDIN’DA ÇOK FENA EFELENDİ…

muharrem ince aydın 9

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Aydın’da halka hitap etti. Ekonomiden, teknolojiye kadar bir çok konuda ezber bozacak bir konuşma yapan İnce, Erdoğan’a “16 yıldan bu yana hemen hemen aynı maaşı aldık. Ben gariban oldum da sen nasıl zengin oldun?” diye sordu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanı Muharrem İnce Aydın mitinginde Aydınlılara hitap ederken ekonomiden, teknolojiye kadar birçok konuda AK Parti’nin 16 yıllık dönemini eleştirirken, ezber bozan söylemlerde bulundu.

Teknoloji konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak “Diploması olmayan bay ekonomist…” diye hitap etti. İnce Ben gelecek anlatıyorum nano teknoloji diyorum. O geliyor Bay Muharrem çırak diyor. Aydın’dan sesleniyorum bay ekonomist, diploması olmayan ekonomist. Gel tartışalım. İstediğin zaman canın ne zaman çekerse 24 saat seni bekliyorum. Ekonomi, dış politika her şeyi tartışalım…” dedi.

muharrem ince aydın 8ORTAM YUMUŞASIN DİYE, HESAPLARINA 500 LİRA YATIRDIM…

Muharrem İnce, diğer rakipleri ile birlikte Selahattin Demirtaş’ı da ziyaret ettiğini ve bu konuda yapılan eleştirilere ise şu şekilde yanıt verdi; “Sen kimi ziyaret ettin diyor bana. Kimimi ziyaret ettim. YSK kime aday olabilirsin dediyse, kime vize verdiyse onları ziyaret ettim. Karamollaoğlu’nu, Akşener’i, Demirtaş’ı, Erdoğan’ı da ziyaret ettim. YSK kime adaysın demişse ben gittim ziyaret ettim. Hatta barış ortamı gelsin Türkiye rahatlasın diye onların hesabına 500’er yüz lira para yatırdım. Bende biliyorum onların benim 500 lirama ihtiyaçlarının olmadığını ama yumuşasın istiyorum. Bana oradan çakmaya çalışıyor. Onları geç, geç onları…”

muharrem ince aydın 1ÇUVAL OLAYINDA NİYE ASKERİMİZİ SAVUNMADIN?

Muharrem ince bir iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Muharrem İnce’ye çırak demesini ve bu sözleri alkışlayan General’i sert sözlerle eleştirdi. İnce “Muharrem İnce’ye ‘çırak’ diyor generalde alkışlıyor. Şimdi bana demiş ki ‘O sökeceğin apoleti Apo’ya mı takacaksın’ demiş. Ben ona soruyorum sen balyoz ve ergenekon davalarında söktüğün apoletleri FETÖ’ye mi taktın? Sen bu kadar askerleri seviyordun da ABD askerleri Türk askerlerin başına Kuzey Irak’ta çuval geçirdiğinde niye savunmadın onları. Bana bu lafları söyleme, ikimizde bu memleketin evladıyız. Bana laf ediyorsun da ABD’lilere niye edemedin? Sen madem bu askerleri bu kadar çok seviyordun da kozmik odaya girildiğinde askerler inim inim inlediğinde ne iş yapıyordun?” diye konuştu.

muharrem ince aydın 11“BEN GARİBAN OLDUM DA SEN NASIL ZENGİN OLDUN?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muharrem İnce’ye gariban demesine de karşılık veren Muharrem İnce ; “Bana gariban Cumhurbaşkanı adayı diyor. 3 Kasım 2002’de milletvekili oldum. 16 yıldır milletvekilliği yapıyorum. 7 kişi kaldık zaten soyumuz tükendi. Ben de gidiyorum şimdi Cumhurbaşkanı olacağım. Eğer kıdemse ben çavuş, sen onbaşı olursun. Peki milletvekili ile Başbakan arasında pek bir maaş farkı yok. Hemen hemen aynı maaşı aldık. Ben gariban oldum da sen nasıl zengin oldun? Bana gariban diyor ya aslında dünyanın en zengin adayım. Ben insanları Türk – Kürt, alevi – sünni,  kadın – erkek, sağcı – solcu diye ayırmam. Ben insanları seviyorum. Erdoğan sen o kadar belli ediyorsun ki sen Alevileri sevmiyorsun, sen Kürtleri sevmiyorsun. Ama bu yüzyıl da insanlar arasında ayrımcılık yapmak Türkiye’yi yönetecek birisine yakışmaz. Kendini de, bana benzetmeye çalışıyorsun. Bana diyor ki imam hatipleri kapatacakmışım.  Yok öyle bir derdim. Onlar bu memleketin evladı değil mi? Ben imam hatiplerde 3 yıl fizik öğretmenliği yaptım. Atom fiziği anlattım onlara. Artvin’in Borçka ilçesine sorsunlar. Hafta sonu okul kapalıyken okulu açardık ders anlatırdık iyi okul kazansınlar diye…” şeklinde konuştu…

muharrem ince aydın 10EKONOMİ KONUŞTU…

Muharrem İnce Aydın mitingindeki konuşmasında ekonomi konusuna da yer verdi. İnce; “Meydanlara geliyor diyor ki öğretmenlere, polislere 3 bin 600 vereceğim… 16 yıl sonra aklın başına nasıl geldi? Muharrem İnce söyledi aklın başına geldi. Mazotu çiftçiye 3 liraya vereceğiz diyorum. Parayı nereden bulacaksın diyor. ‘Parayı nereden bulacaksın’ bu soruyu çok soruyor. Söylüyorum; Sen 4 milyon Suriyeliye 40 milyar doları nereden bulduysan oradan bulacağım. Sen saray yaptırmak için 2 milyar doları nereden bulduysan oradan bulacağım. Sen yandaşlarına kaynak aktarmak için kamu ihale kanunu 180 kere değiştirerek alavere dalavere nasıl yaptıysanız, oradan bulacağım. Sanayinin 4’te biri çalışmıyor onu devreye sokacağım oradan bulacağım. Zeytinyağını dökme olarak alıyorlar bizden İtalya’ya götürüyorlar. Orada şişeliyorlar 1 liralık zeytinyağını 20 liraya satıyorlar. Niye biliyor musun çünkü senin Türkiye olarak markan yok. Türkiye’de otomobil televizyonlar üretiliyor çünkü marka yok para kazanamıyoruz. Tasarım, marka, teknoloji yok. Şimdi bu markayı kimlerle yapacağız? Tabiki gençlerle… Onları yurt dışına göndereceğiz, eğiteceğiz. Özgür olacaklar bir tweet yüzünden sabahın 5’in de evlerinden alınmayacaklar. Sorgulayan gençler olacaklar. 19 Mayıs’ta gençlik ve 29 Ekim’de Cumhuriyet bursu vereceğiz. Şu anda fakire fukaraya verilen paraları kim veriyor? Devlet veriyor. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda bu yardımlar kesilir mi? Azalır mı? Çoğalır mı? Kesinle çoğalır. Çünkü Muharrem İnce çalmaz ve çaldırmaz…” diyerek sözlerini tamamladı.

Aydın’ın topuklu efesi AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte zeybek oynayan Muharrem İnce, Aydın Mitinginden oldukça memnun ayrıldı.

Fotoğraflar için Akın Üstündağ’a teşekkürler…

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.