Bodrum Gündem

BRİÇE YENİ BAŞLAYANLAR SERTİFİKALARINI ALDI…

bodrum briç kulübü sertifika töreni (21)

Bodrum Briç İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen Briçe Yeni Başlayanlar (TREFL sınıfı) eğitim etkinliği sonunda kursu başarı ile bitiren 11 kursiyer sertifikalarını aldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

15 Eylül 2017de başlayan ve 8 Haziran 2018 de sona eren Briçe Yeni Başlayanlar (Trefl) düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldılar. 21 kişinin başladığı kurs sonunda, ancak 11 kişi sertifika almayı hak kazanırken, bu eğitimin tüm Türkiye Briç Kulüplerine örnek teşkil ettiği ifade ediliyor.

bodrum briç kulübü sertifika töreni (10)Yaklaşık 10 ay boyunca büyük bir sabırla Briç öğrenmek isteyenlere eğitim veren Kemal Besken “Türkiye briç kulüplerine örnek olacak bir düzen ve bilinçte başarılı bir şekilde amacına ulaşmış ve daha evvel Briç oyunu ile hiç ilgisi olmayan 11 kişinin bu spora katılımı gerçekleştirilmiştir. 15 Ekim 2018 den itibaren haftada 2 gün ders organize edildi. Öğrencilerin bu kursa katılımını kulüp oyuncuları ile birlikte Herodot ve Çağdaş Yaşam derneklerinde çalışmaları olan Başkanımız Selçuk Şahin, Mehmet Eken ve Emel Eken’in özellikle katkıları çok fazladır…” dedi.

Kursa aksatmadan devam eden ve sınavlarda başarılı olan olarak 11 öğrenci, Eğitmen Kemal Besken’in tavsiyesi ve BBİK Yönetim Kurulu kararı ile sertifikayı hak kazandı.

bodrum briç kulübü sertifika töreni (8)BBİK Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Şahin yaş ortalamasını biraz düşürmek için özellikle üniversiteli gençlere çağrı yapmalarına karşın, gençlerde Briç merakının o0lmadığını ifade ederek “Yaz döneminde aynı kursu almak isteyenler için yeni bir kurs açılacaktır. Müracaatların BBİK binamıza gelerek bizzat yapılması gerekiyor. Güz döneminde trefl sınıfında başarı gösteren öğrencilere, daha ileri bir seviye olan olan Karo sınıfı kursu açılacak…” dedi.

bodrum briç kulübü sertifika töreni (12)Gelecek sezonda esas amacın, 16-26 yaşlar arasında eğitim gören genç öğrenciler olduğunu vurgulayan BBİK Başkan Yardımcısı Mehmet Eken “Esas hedefimiz gençlerin de Briç sporunu öğrenmesi ve ilgi duymasıdır. Bunu için liseler ve yüksekokullardan öğrenciler davet edeceğiz. Kulübümüz Bodrum içinde yeni briç oyuncularını bulup eğitmek amacında çalışmalarına devam edip Briç sporuna katkıda bulunarak Bodrum’da yaşayan her yaştan ilgililere bu sporu sevdirerek aktif sporcu haline getirmeye gayret edecektir…” dedi.

Daha sonra sıra ile Trefl kursunu başarı ile bitiren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninin ardından da sinek ası şeklinde yapılmış pasta kesildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.