Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA DÖRT SERGİNİN AÇILIŞI AYNI ANDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

dibeklihan 4 sergi aynı anda (13)Bodrum’da sanata ve sanatçıya verdiği değerle ön plana çıkan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 16 Haziran 2018 Cumartesi günü Orhan Kemal Meydanı’nda dört ayrı sanatçının açılış kokteylini gerçekleştirdi.  

Bodrum Gündem Haber

Yoğun ilginin olduğu açılışta, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Kurucusu Cenap Tezer, yaptığı  açılış konuşmasının ardından ziyaretçilere sanatçıları tanıtırken, sanatçılarda sanat birikimleri ile ilgili kısa bilgiler verdi.

Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’ın yaptığı konuşmanın ardından geleneksel açılış çanı; Süleyman Saim Tekcan,  Cenap Tezer ve sanatçılarla birlikte çalındı. Açılış çanının çalınmasıyla sergi salonlarının kapıları ziyaretçilere açıldı. Ayrıca, eserleri yer alan Erhan Bayladı ve eşi Mehtap Hanım tarafından da kısa bir gitar dinletisi sunuldu.

dibeklihan 4 sergi aynı anda (11)İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde Erhan Bayladı Fotoğraf Sergisi, Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde Akdoğan Topaçlıoğlu Resim Sergisi, Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde İlke Sönmez “Tohumdan Sanata” Su Kabakları, Orhan Kemal Meydanı’nda ise Mine Arasan Resim Sergisi yer alıyor. Sergilerde eserleri yer alan sanatçılardan Erhan Bayladı’nın fotoğrafları; dua ve kadın, Akdoğan Topaçlıoğlu’nun resimleri; duygu ve hareket, İlke Sönmez’in su kabakları; arkeolojik desenlerden, Mine Arasan’ın resimleri; renkli masalsı dünyasından kedileriyle, balıklarıyla, deniziyle Bodrum temalarından oluşmaktadır.

Bodrum Yakaköy’de bulun Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde sergilenen eserler, 29 Haziran 2018 tarihine kadar Pazartesi günü hariç her gün 10:00 – 13:00 ve 17:00 – 23:30 saatleri arasında gezilebilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.