Bodrum Gündem

BORÇLAR NASIL YAPILANDIRILACAK..?

mali müşavirler vergi yapılandırma semineri (8)Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından “7143 Sayılı Vergi Ve Bazı Kamu Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” başlıklı bir seminer Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber
Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Serbest Mali Müşavir Dr. Mustafa Alpaslan ile Ekonomi Bilim Uzmanı Serbest Mali Müşavir Mehmet Çabuk konuşmacı olarak katıldı.

“Yeniden Yapılandırmada Son Tarih 31 Temmuz 2018…”
Geçmişe yönelik olarak kesinleşmiş vergi ve sigorta borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı seminer öncesi konuşan Ekonomi Bilim Uzmanı Serbest Mali Müşavir Mehmet Çabuk, “Burada en önemli özellik şu; geçmişe dönük sigorta ve vergi borçlarının gecikme zamlarının silinerek yıllık üretici fiyat endeksi üzerinden bir para alınarak borçların yeniden yapılandırılması. 36 aya kadar ödeme kolaylığı getiriliyor. Bunu tünelden önceki son çıkış olarak görebiliriz. Bunun için bir başvuru yapmak gerekiyor. Yeniden yapılandırmada son tarih 31 Temmuz 2018. Yurtdışındaki varlıkların Türkiye’ye kazandırılması, sigorta primlerinin yeniden yapılandırılması ve işletme kayıtlarında olmayan varlıkların kayıtlarının düzeltilmesi var. Bunlar için son tarih 31 Ağustos 2018. Yapılandırılan borçların son ödeme tarihi 31 Eylül. Fakat 30 Eylül Pazar gününe geldiği için 2 Ekim ilk taksitin son ödeme tarihi” dedi.
Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan da “Bizim odamız akademik bir oda. Mesleki ihtiyaçların gelişimi, kamuoyunun doğru bilgilere ulaşması amacıyla sürekli seminerler düzenliyoruz. Bizim yönetim kurulunda aldığımız bir prensip karar var; iki tane mesleki bir de sosyal bir seminer, sosyal bir proje olması için çaba gösteriyoruz. Bu seminerlerimiz devam edecek. Aslında odamızın kuruluş amaçlarının en başında meslektaşların eğitimi ve kamuoyunun mesleki konularda doğru bilgiye ulaşması var. Bu bağlamda seminerlerimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
Seminer, yaklaşık 3 saat sürerken etkinlikte Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsatı almaya hak kazananlara ruhsatları verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.