Bodrum Gündem

“İMAR BARIŞI’NIN MADDİ-MANEVİ KULLANILMASINA İZİN VERMEYİN…”

“İMAR BARIŞI’NIN MADDİ-MANEVİ KULLANILMASINA İZİN VERMEYİN…”

omer ozmen ak parti bodrum ilce baskaniİmar Barışı uygulamasının başlamasıyla birlikte, atılan telefon mesajları, internet ortamından yapılan paylaşımlar nedeniyle AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ‘İmar Barışı’ kanununun, maddi-manevi ranta çevrilmesi konusunda gelen şikayetlere istinaden yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

AK Parti Bodrum İlçe başkanı Ömer Özmen’in basın açıklaması şöyle;

“İmar Barışı adıyla kanunlaşan, vatandaşımızın kendi e-şifresini kullanarak e-devlet üzerinden yapacağı beyanla çalışan sisteme, şahısların haksız kazanç sağlamasına neden olacak şekilde yapılan paylaşımlar, Bodrumlu vatandaşlarımızda ciddi rahatsızlıklar yarattı. Tarafımıza ulaştırılan telefon mesajları ve internet sitesi görüntülerinde adı ve iletişim bilgileri paylaşılan şahıslara vatandaşın yönlendirilmesi haksız kazanca hizmet etmenin yanında, önemli bir güvenlik sorunudur da…

İmar Barışı vatandaşımızın e-devlet üzerinden beyanı ve sorumluluğu kendine ait olacak şekilde yapacağı mahrem bir konudur. Yüzlerce, binlerce vatandaşımızın e-devlet şifresini, işaret edilen şahıs/şahıslar ile paylaşmasının yanında bedelsiz bir şekilde kendisinin yapacağı başvuruya bir bedel ödemesi de, haksız rekabet ve gelir ortamının oluşmasına da hizmet edecektir.

Vatandaşlarımızın İmar Barışı konusunda danışmanlık ihtiyacı hissetmesi durumunda muhatap olacağı kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın il ve ilçelerde görev yapan müdürlükleri ve hizmet birimleridir. Bu noktalardan şahsen veya telefonla destek alabilirler. Vatandaşımızın kesinlikle e-devlet şifrelerini bu aşamada bile paylaşmamaları gerekiyor. Vatandaşlarımız edindiği bilgi ile bizzat kendisi e-devlet ekranından başvurusunu yapması gerekiyor.

Diğer yandan buna benzer çağrılara, baskılara ve zorlamalara maruz kalan vatandaşlarımızın, durumu adli makamlara ve kolluk kuvvetlerine bildirmesi konusunda göstereceği hassasiyet kamu güvenliği açısından önemlidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.