Bodrum Gündem

CUMHURİYET KADINLARINDAN ÇOCUK İSTİSMARI AÇIKLAMASI…

CUMHURİYET KADINLARINDAN ÇOCUK İSTİSMARI AÇIKLAMASI…
ckd tacize karşı kitlesel eyleme gidecekCumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Karya Şubesi, ülke gündemini sarsan çocuk istismarları ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, devletin çocuk istismarının önüne geçecek önlemleri almaması durumunda ülkenin tüm kadınları olarak kitlesel eylem düzenleyeceklerini kaydettiler.
Bodrum Gündem Haber
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Karya Şubesi, tarafından yapılan yazılı basın açıklamasının detayları şöyle;
İÇİMİZ YANDI

Yaşanan kaçıncı acı Eylül ve Leyla?

Sosyal medyada 06.07.2018 tarihinde yer alan habere göre Bodrum’da bir fail suçüstü yakalandı.

Bu ülkenin kadınları, tüm analar ile beraber derhal tedbirlerin ve tüm gereklerin yapılmasını SABIRSIZLIKLA bekliyoruz.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” demiştir.

Milletin kalbinin, vicdanının ve mevcudiyetinin kabul etmediği ve kabul etmeyeceği en hassas konulardan biri çocuklarımızın istismarı, tacizi, tecavüzü ve ölümüdür. Toplumun en masum, en mağdur ve en korumasız kesimi, çocuklardır.

Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’mizin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920 tarihini çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Dünya’da tektir ve tüm Dünya’ya örnektir.

Geçmişimiz ve geleneklerimiz çocuklara verdiğimiz önemin göstergesidir.

Ve bugün :

Devletin ertelenemez, ihmal edilemez görevi çocukların beden bütünlüğünü, hayatını, ruh ve beden sağlığını korumaktır. Bu görev hiçbir mazeret olmaksızın, tüm gerekleri ile derhal yapılmalıdır. Çocuklarımız her şeyden önemlidir.

ÖNCELİK: ÇOCUKLARIN BU SUÇTAN KORUNMASI OLMALIDIR.

Konunun uzmanlarının bilgi ve birikimleri ile, kabul edilemez cinsel istismar konuları önlenmelidir.  İktidarı, muhalefeti ve tüm siyasi partilerin, STK’ların ve akademisyenlerin görüşleri alınarak çocuklarımızın zarar görmesi engellenmelidir. Çocuklarımıza kendilerini koruması öğretilmelidir. Ayrıca tüm ebeveynlere ve rehber öğretmenlere de bu konuda eğitim verilmelidir. Türkiye’nin her tarafında çocuk eğitimine, ana-baba eğitimine, rehber ve sınıf öğretmenleri eğitimleri devlet tarafından sağlanmalıdır.

CAYDIRICI CEZA OLMALIDIR

Suçun failleri için hiçbir indirimden faydalanmadan, ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gereklidir. Kimyasal hadım yöntemi,şartlı salıvermeyi sağlayacağından suçun faili için ödül niteliğindedir.Yetersizdir.Olası failler için caydırıcı niteliği olmayacaktır.

CKD Genel Merkezimiz

“Devlet gerekli önlemleri almayı, gerekli yasal düzenlemeleri yapmayı ihmal etmeye devam ederse; bu ülkenin tüm kadınları, tüm anaları olarak en büyük kitlesel eylemleri yapacağımızı beyan ediyoruz” demiştir.

Devletin gerekli önlem ve düzenlemeleri ile ilgili CKD Karya Şubesi olarak konunun takipçisi olduğumuzu,ihmaller devam ederse, CKD Genel Merkezimizin ilanıyla Bodrum’da tüm analar ile eylemeler yapacağımızı beyan ediyoruz.

Ellerimiz tüm yetkili ve sorumluluların her iki cihanda da yakasında olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                                         Cumhuriyet Kadınları Derneği Karya Şubesi

                                                                                        

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.