Bodrum Gündem

AKUT BODRUM EKİBİ CARETTA CARETTA OPERASYONUNDAYDI…

akut bodrum ekibi caretta (4)AKUT Bodrum ekibi Bodrum’da biri ölü, diğeri yaralı 2 caretta caretta cinsi kaplumbağa buldu. 

Bodrum Gündem Haber

AKUT Bodrum ekibine dün akşam, DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi) yetkililerinden gelen ihbar üzerine AKUT Bodrum ekibi; Güvercinlik koyu, Labiance Otel mevkiinde yaralı bir kaplumbağa ve Milas Boğaziçi mahallesi Maya Tatil köyü mevkiinde ölü bir carettaya ulaştılar.

Gelen bilgi üzerine AKUT Bodrum ekibinden 3 gönüllü, Milas belediyesinden 3, DEKAMER den de 3 görevli olay bölgesine hareket etti.

AKUT ekibi güvercinlikteki yaralı kaplumbağayı, belediye ekipleri, Maya tatil sitesi yakınındaki ölü kaplumbağayı aldı. Meşelik bölgesinde ölü kaplumbağayı da allan AKUT ekibi Muğla’ya yola çıktı. Yatağan bölgesinde DEKAMER görevlileri ile buluşan ekip kaplumbağaları yetkililere teslim etti.

DEKEMER’den yapılan açıklamaya göre, yaralı 30-35 yaşlarında (dişi) carettanın kafasında kasıtlı olduğu tahmin edilen bir travma olduğu, tedavisinin yapıldığı, diğer temizlik ve tetkiklerin devem ettiği, 20-25 yaşlarında ölü (erkek) olanın ise bağırsaklarının henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı parçalanmış oldu tespit edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.