Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA ÜÇ SERGİ DAHA AÇILDI…

kadir vargı erdinç bakla fotoğraf sergisi (2)Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde 14 Temmuz itibarı ile üç sergi birden açıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

10 Temmuz günü başlayan Muğla günleri, 13 Temmuz akşamı Bodrum gecesi ile sona ermesi ile Dibeklihan da normal sergi ve etkinlik programına kaldığı yerden devam ediyor. 14 Temmuz itibarı ile Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde Prof.Dr.Erdinç Bakla’nın Seramik Heykel Sergisi, Kadir Vargı’nın “Dalyan’da Zaman” adlı Fotoğraf Sergisi ve Fazilet Büyükdeğirmenci’nin de suluboya eserlerinin yer aldığı Suluboya Resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

kadir vargı erdinç bakla fotoğraf sergisi (48)Üç sergi açılışı öncesinde konuşan Dibeklihan kurucusu Cenap Tezer “Gerçekten çok özel bir hafta geçirdik. Muğla, Milas Ortaca-Dalyan ve Bodrum tanıtımlarının yer aldığı program çok başarılı oldu. Artık planladığımız normal programlarımıza dönüyoruz…” dedi.

Cenap Tezer her zaman olduğu gibi sergi öncesinde çok ilginç bir konuyu masaya yatırdı. Opera sanatçısı soprano Ece İdil’i sahneye çağırdı ve İlknur Bektaş’ın “Milli Mücadelenin Unutulmaz ve Cesur Kadınları” adlı kitabında yer alan, Ümmüşen adlı Bodrumlu bir kadının Bodrum’u işgal etmek için gelen düşman askerleri ile tek başına nasıl cesaretle mücadele ederek geri püskürttüğünün öyküsünün yer aldığı bölümü okudu. Bu öykü katılımcıları da oldukça duygulandırdı.

kadir vargı erdinç bakla fotoğraf sergisi (47)Daha sonra Prof.Dr.Erdinç Bakla’yı sahneye davet eden Cenap Tezer, galerilerden birisinin adına neden Erdinç Bakla adını verdiğinin ve daha sonra nasıl tanıştıklarını, bu güne kadar süren dostluklarını anlattı. Prof.Dr.Erdinç Bakla’da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün çok özel bir yer olduğuna dikkat çekerek Tezer ailesini kutladığını ifade etti. Daha önce açtığı sergileri anlatan ve bu sen Dibeklihan’da açılan bu serginin 50. ve son sergisi olduğunu da sözlerine ekledi. Erdinç Bakla’nın seramik heykel sergisi Dibeklihan Erdinç Bakla Sanat Galerisinde 27 Temmuz’a kadar görülebilecek.

kadir vargı erdinç bakla fotoğraf sergisi (57)Daha sonra sahneye Bodrum sevdalısı ve 1974’den bu yana Anadolu’nun her yerinde fotoğraf çeken Kadir Vargı sahneye davet edildi. Yaşam öyküsünü ve fotoğraf sanatı ile ilgili kariyerini anlatan Vargı, Urfa’da Cenap Tezer’in fotoğraf çekerken yakaladığı bir karesini tablo haline getirilmiş halini hediye etti. Kadir Vargı’nın “Dalyan’da Zaman” adını verdiği ve toplan 25 fotoğraftan oluşan sergisi de yine 27 Temmuz’a kadar görülebilir. Kadir Vargı fotoğrafların fiyatlarındaki alt limitin 100 lira olduğunu ve satıştan elde edilecek tüm gelirin de Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacağının bilgisini verdi.

kadir vargı erdinç bakla fotoğraf sergisi (20)Son olarak Fazilet Büyükdeğirmenci sahneye davet edildi. Kısa bir özgeçmişini paylaşan Büyükdeğirmenci, Dibeklihan’ın çok özel bir mekan olduğunu ve Bodrum’a değer kattığını ifade etti.  Fazilet Büyükdeğirmenci suluboya eserlerinin yer aldığı resim sergisi de 27 Haziran tarihine kadar Nedim Günsur sokağında görülebilir. Fazilet Büyükdeğirmenci’nin Çomakdağ kadınları ile at ve kedi resimleri çok dikkat çekiyor.

Dibeklihan sergi açılışlarınıjn geleneksel ritüeli olan çanı ise Eğitimci Yazar Hamdi Topçuoğlu ve sanatçılar birlikte çaldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.