Bodrum Gündem

BODRUMLU DENİZCİLER TURİZM BAKANI ERSOY’DAN MÜJDELİ HABER BEKLİYOR…

mustafa-demiröz-kissebükü-adalı-yalı

Bodrumlu denizciler Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan, Bodrumlu denizcileri feryadına kulak vermesini ve Mavi yolculuğun başlama ve bitişindeki en önemli durağı haline gelen Kisebükü-Adalıyalı koyuna yapılacak olan yatırımından yatırımından vaz geçmesini istediler…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Denizciler Derneği ve Kent Konseyi Başkanı 35 yıllık kaptan Mustafa Demiröz  yaptığı açıklama ile yeni Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a mavi yolculuğun olmazsa olmazı cennet koyların korunmasına yönelik çağrıda bulundu. 2005 yılından bu yana mavi yolculuğun başladığı Kisebükü Adalıyalı koylarının imara açılmasını önlemek için mücadele ettiklerini belirten Demiröz “Sayın bakanımızın Bodrum’da 4 oteli var ve bizlere Bodrum’a yakın bir turizmci iş adamı. Başarısını biliyoruz takdir ediyoruz. Ancak şimdi 81 milyonun turizm bakanı oldu. Son 40 yılda koylarımızın yüzde 80’nini kaybettik mavi yolculuğun başladığı ve son durağı olan Kisebükü-Adalıyalı koyunda sayın bakanımızın da tahsisli turizm yatırımı yapmak için kiraladığı arazi var. Eğer bu koy elden giderse mavi yolculukta biter. Buradaki iki şirket yatırım yapmaktan vaz geçti, 13 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz ve mahkemede kazandık. Ancak Sayın bakanımızın şirketi yatırımdan vaz geçmedi. Sayın bakanımızdan mavi yolculuğun olmazsa olmaz unsuru ve tarih doğa kültürün iç içe olduğu bu koydaki  yatırımdan diğer iki şirket gibi  vaz geçmesini talep ediyoruz, bodrumlu denizcilere teknecilere kaptanlara ve mavi yolculuğa bu müjdeyi vereceğine inanıyoruz…” dedi.

022BAKAN ERSOY’UN ŞİRKETİ, BU BAKİR KOY’A YATIRIM YAPMAKTAN VAZGEÇMEDİ…

Bodrum Denizciler Derneği ve Kent Konseyi Başkanı 35 yıllık kaptan Mustafa Demiröz Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a mavi yolculuğun en önemli duraklarından cennet koyların korunması ve imara açılmaması için çağrıda bulunarak denizcilerin çağrısına kulak vermesini istiyor. Demiröz gazetecilere yaptığı açıklamada; Mavi yolculuğun başlama ve bitişindeki en önemli yatların durağı haline gelen Kisebükü-Adalıyalı koyunun 2005 yılında Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından üç turizm şirketine tahsis edilmesinin ardından Bodrumlu Denizciler. Mimarlar ve STK’lar ile birlikte Muğla Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını ve yapılan bilirkişi incelemelerinin ardından mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek “Burada üç şirketten ikisi mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi ve Bodrumlu denizciler STK’ların yaptığı onlarca eylemin ardından yatırım yapmaktan vaz geçtiler. Bu koylarda 13 yıldır yatırım yapılamıyorsa bir Bodrumlu denizcilerin tepkisinden ve alınan hukuk kararlarındandır. Ancak buna rağmen sadece Sayın Turizm Bakanımız’ın Mehmet Ersoy’a ait ETS Turizm ve Yatırım Şirketi bu yatırımından vaz geçmedi, bu konudaki yatırım  mücadelesini sürdürüyor…” dedi.

025BAKAN ERSOY’DAN MÜJDELİ KARARI BEKLİYORUZ…

Demiröz bu koydaki 1. Derece Arkeolojik SİT Alanlarının 3. dereceye yükseltilerek  imara açılmasının önünü açıldığını belirterek “Bakanımız  4 gün önceye kadar çok başarılı bir turizmciydi, yatırım yapmak istemesini tabiki anlayabiliriz, ancak şu anda 81 milyonun turizm bakanı ve artık bu ülkenin mavi yolculuğunu, deniz turizmini ve buradan ekmek yiyen onbinlerce insanı da göz önünde bulundurmalıdır diye düşünüyoruz. Sayın bakanımızın tahsis alarak turizm tesisi yapacağı Kisebükü Adalıyalı koyu Mavi yolculuğun başlangıç ve bitişinin olduğu tek koydur ve mavi Yolculuğun olmazsa olmaz koylarının en başında gelenidir. Akdeniz çanağında seyahat eden tüm yatlar mutlaka bu koyda mola vermekte doğa, kültür, tarih ve denizinden yararlanmaktadır. Burada turizm tesis yapmak mavi yolculuğun ruhuna zarar verecektir. Sayın bakanımız bu nedenle turizmden geçinen ekmeğini buradan kazanan on binlerce denizcinin yanı sıra bu güzelliklere hayran olan yüz binlerce yerli ve yabancı turistin feryadını duymalı, burada yapacağı yatırımdan mavi yolculuğun geleceğini tehlikeye atmamak adına vazgeçmelidir, diye düşünüyoruz ve sayın Ersoy’u bu kararı alarak Bodrum’a bu müjdeli haberi vermeyi bekliyoruz…” dedi.

mustafa-demiröz-kissebükü-adalı-yal-1MAVİ YOLCULUK ÇOK ÖZEL BİR TURİZM MODELİ…

Demiröz mavi yolculuğun Bodrum guletleri ile yapılan çok özel bir turizm modeli olduğunu ifade ederek “Türkiye bugün deniz turizmindeki ticaret filosu ile dünyada bir numaradır. Bugün sahip olduğum yat filosu dünyanın hiçbir ülkesinde yok bunu da, mavi yolculuğa borçluyuz. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı denizler güzellikler olabilir ama hiçbiri temiz denizi, güneşi, kumu, tarihi, kültürü, arkeolojisi ile hepsini bir anda aynı yerde barındırmıyor. Bu nedenle Akdeniz ve Ege’deki tüm yatların ilgi odağı olmayı sürdürüyoruz. Bodrumlu olarak gördüğümüz sayın bakanımız Ersoy’unda bizi anlayacağına ve bu güzelliklerin yok olmaması için her türlü gayreti göstereceğine inanıyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz…” dedi.

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Biraz fazla iyiniyetlisiniz gibi geldi. İnşaatı oraya yapacak olan zaten bakanın kendi şirketi, Ersoy Otelcilik. 🙂