Bodrum Gündem

2018 HOMEROS ÖDÜLÜ PROF. DR. HALUK ŞAHİN’E VERİLDİ…

2018 HOMEROS ÖDÜLÜ PROF. DR. HALUK ŞAHİN’E VERİLDİ…

haluk-şahin

Geleneksel Troia Festivali çerçevesinde her yıl verilen Homeros, Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü bu yıl Prof. Dr. Haluk Şahin’e verildi. 

Bodrum Gündem Haber

Geleneksel Troia Festivali çerçevesinde her yıl verilen Homeros, Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü bu yıl Prof. Dr. Haluk Şahin’e verildi.  “Troia antik kenti ve Anadolu kültürünün tanıtımına ve dünya barışına katkıda bulunan ulusal ve uluslararası olmak üzere yazın, şiir, plastik sanatlar ve diğer sanat dalları ve bilimsel alanlarda ürün ortaya koyan başarılı kişilere  verilen ödül”  bundan önceki yıllarda Yaşar Kemal, Yıldız Kenter, Cevat Çapan, Erdinç Bakla, Nuri Bilge Ceylan ve Rüstem Aslan  gibi isimlere de verilmişti.

Ödülün bu yıl Prof. Dr. Şahin’e verilmesinin nedenlerinin başında 17 yıldır Bozcaada’da düzenlediği Ozanın Günü ve Homeros Okuması etkinliği gösterildi.  Şahin’in ayrıca “Troyalılar Türk müydü?” adlı bir inceleme kitabı ve kısmen Troya’de geçen ve henüz yayınlanmış  “Ada” adlı bir romanı da var.

Ödül töreni 10 Ağustos tarihinde Troya’da ören yerinde yapılacak.  Bu yılın Ozanın Günü ve Homeros etkinliği ise 5 Ağustos’ta Bozcaada’da gerçekleşecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Emeritus Prof. Dr. Şahin 11 Ağustos’ta da Çanakkale’de  “Troya’dan Bize Ne?” konulu bir konferans verecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.