Bodrum Gündem

YATAĞAN TERMİK SANTRALİ’NDE CAN PAZARI…

yatağan termik sanralinde kaza 6

Yatağan Termik Santralinde kömür sevk kanalının çökmesi sonucu çok sayıda işçini yaralandığı iki işçinin ise demir yığını altından kurtarılmaya çalışılıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yatağan Termik Santrali’nde, sabah 10:00 sularında kömür sevkiyatından kullanılan raylı sistemin çökmesi sonucu çok sayıda işçi yaralandı. 10’dan daha fazla sayıda olduğu belirlenen yaralı işçiler hastaneye kaldırılırken, Sezgin Kılıç ve Seray Şimşek adlı işçilerin demir yığını altından kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Olayın gerçekleşmesinin hemen ardından sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

Demir yığını altında kalan İşçilerin sinir krizleri geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken işçi arkadaşları da, canlarına dişine takarak demir yığını altında kalan işçi arkadaşlarını kurtarmaya çalışıyorlar.
yatağan termik sanralinde kaza 10YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU…
Olayda yaralanan işçilerin isimleri ise şu şekilde; Alim Deynek (36), İlker Zeki (22 ) ve Ferdi Kırıkçıoğlu’nun (39) Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sezai Demirbaş (52), Özkan Özay (27) ve Ertuğrul Katı’nın (31) ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ramazan Dokunan (58) Muğla Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı.
Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, olay yerine gelerek bilgi aldı.

yatağan termik sanralinde kaza 7CHP’Lİ İŞÇİ VEKİL OLAY YERİNDE…

Yatağan Termik Santralinde meydana gelen kazanın hemen ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan işçi vekil Süleyman Girgin yetkililerden bilgi aldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte kazanın olduğu yerde incelemelerde buluna Girgin “Yatağan Termik Santralinde kazanlara kömür nakli yapan bant sisteminin çökmesi sonucu yaşanan kazada; en az 9 işçi arkadaşımız yaralı olup, 2 işçi arkadaşımızın da kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay sonrası derhal kaza mahalline gelerek konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldık ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yaşanan bu feci iş kazasıyla ilgili bilgi verdik. Genel Başkanımız tüm yaralılara acil şifalar dilerken; Başta işçilerimiz, aileleri ve tüm Muğlamıza geçmiş olsun dileklerini ilettiler. İşçilerimizleyiz, olay yerindeyiz ve yaşanan bu kazanın takipçisiyiz…” dedi.

Yatağan Termik Santralinde nefesler tutulmuş, demir yığını altında kalan işçilerin sağ salim kurtarılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.