Bodrum Gündem

TİCARİ TAKSİLERE KAMERA TAKMA ZORUNLULUĞU İPTAL EDİLDİ…

Ticari taksilere kamera takma zorunluluğu iptal edildi www.bodrumgundem (3)Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulunun 12.05.2017 tarih 2017/3-220 sayılı kararı ile taksilere sesli ve görüntülü kamera takılması zorunluluğuna dair aldığı karar, Muğla 2.İdare Mahkemesince iptal edildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Şoförler Odası Başkanlığınca sosyal medya üzerinden yapılan yazılı açıklamaya göre; Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulunun 12.05.2017 tarih 2017/3-220 sayılı kararı ile taksilere sesli ve görüntülü kamera takılması zorunluluğuna dair aldığı karar, açılan idari dava sonucunda İptal edildi.

Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklama şu şekilde ;

hasan-kablıTaksi İşletmesi Esnafımıza Ve Vatandaşlarımıza Müjde…

“Değerli üyelerimiz, Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulunun 12.05.2017 tarih 2017/3-220 sayılı kararı ile taksilere sesli ve görüntülü kamera takılması zorunluluğuna dair aldığı karar, odamızca açılan idari dava sonucunda İptal edilmiştir. Adı geçen Muğla 2.İdare Mahkemesinin 2017/989 Esas 2018/1240 Nolu kararı ekte bilgilerinize sunulmuştur.
Bu karar ile taksici esnafımızın üzerindeki büyük maddi külfet kaldırılmış olup, taksi müşterisi olan vatandaşlarımızın da Temel Hak ve Hürriyetlerinin korunması açısından emsal oluşturacak bu kararın, odamızın hukuk mücadelesinin tüm halkımıza temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının sağlanmasında vesile olduğu bir karar olarak ortaya çıkmış olması da odamız adına ayrı bir gurur kaynağıdır. Tüm taksici esnafımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. BŞO Başkanı Hasan KABLI”

Yorumlar

  1. Murat dedi ki:

    Gasp Tecavüz Soygun gibi durumlarda nasıl bir tedbir alınıyormuş ? Kameranın olması bu tür olayların olmaması için etkendi hemde büyük bir etken taksilerde kamera olmazsa nasıl koruyacak taksici kendini yada taksici niyetini bozup aracına binen genç bir kızı dağa kaldırmayacağı ne malüm? birilerinin canı yandıktan sonra kayıtlı bişey de olmayacağından diyeceğiniz şey biz ne yaptık olacak ama iş iştende geçmiş olacak…

  2. Murat dedi ki:

    Bu tür kötü olaylarda kayıtta olan bir kamera hem caydırıcıdır hemde olay bir şekilde vuku bulursa Polis ve Jandarma yani yetkili merciler için çok önemli bir delil kaynağıdır…