Bodrum Gündem

Ekipler helikoptere ulaştı

Muğla Orman Bölge Müdürü Aydın, Sivil savunma ekipleri helikopterin yerini nokta olarak tespit etti ve helikoptere ulaştı dedi.

Ekipler helikoptere ulaştı
19.06.2009
0
A+
A-

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Milas′ın Geyik Barajı′nda düşen yangın söndürme helikopterine sivil savunma ekiplerinin ulaştığını söyledi.

Aydın, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopterin düştüğü noktada arama çalışmalarına yeniden başlandığını belirterek, “Sivil savunma ekipleri helikopterin yerini nokta olarak tespit etti ve helikoptere ulaştı” dedi.

Aydın, helikopterin yerinin belirlenmesinin ardından dalgıçların, kayboldukları bildirilen Türk pilot ve orman muhafaza memuruna ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Bu arada, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci′nin de olay yerine gelerek arama çalışmaları hakkında bilgi alacağı öğrenildi.

cheap Lithium

Bu arada Milas′ın Geyik Barajı′na düşen yangın söndürme helikopterinin yerinin tespit edilmesinin ardından bölgeye gelerek çalışmalara başlayan sivil savunma, polis ve sahil güvenlik ekiplerinde görevli 20 dalgıç, kaybolan 2 personeli arama çalışmalarına başladı.

Alınan bilgiye göre, helikopterin bulunduğu yerin nokta olarak tespit edilmesinin ardından, dalgıçlarca bölgeye çalışmalarda yol göstermesi amacıyla ′′işaret şamandıraları′′ yerleştirildi. Helikopterde kaybolan 2 personeli bulmak için bölgeye helikopterlerle polis, sivil savunma ve sahil güvenlik ekiplerinde görev yapan 20 dalgıç getirildi.

Arama çalışmalarına katılan 20 dalgıç, Marmaris′te görev yapan ve düşen helikopterle aynı model olduğu öğrenilen KAMOV-32 tipi helikopterin, kaza yerine yaklaşık 1 kilometre mesafeye inmesinin ardından helikopterde incelemelerde bulundu. Dalgıçlar, helikopterin Rus pilotlarından, ′′helikopterde kaç kapı bulunduğu, kapıların açılma şekilleri, kaybolduğu bildirilen 2 personelin muhtemelen bulunduğu nokta ile helikopterin diğer teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

Helikopterin bulunduğu noktaya ilk olarak 6 kişilik bir dalgıç ekibi ulaştı. Dalgıçların tespitlerine göre düşen helikopter, pervane kısmı altta kalmak üzere ters dönmüş durumda ve helikopterin içerisi görünmüyor.



Bu arada, dalgıçların 22 metre derinliğe 6′şar kişilik gruplar halinde dalışlar yapacağı ve su içinde 12′şer dakika kalarak öncelikle kayıp personellerin yerini bulmaya çalışacağı bildirildi.

Düşen helikopterde bulunan ve kaybolduğu bildirilen orman muhafaza memuru Ali Ekin′in babası, eşi ve 2 oğlu 22 saattir umutlarını hiç kaybetmeden ekiplerin helikoptere ulaşmasını bekliyor. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, orman muhafaza memurunu Ekin′in yakınlarıyla görüşerek kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

buy Ventolin no prescription

buy prozac

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.