Bodrum Gündem

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ: SON DÜZENLEMENİN ARDINDAN KART KULLANIM BEDELİNİN ALINMAYACAĞI YÖNÜNDE HABERLER YANLIŞ

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ: SON DÜZENLEMENİN ARDINDAN KART KULLANIM BEDELİNİN ALINMAYACAĞI YÖNÜNDE HABERLER YANLIŞ

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ: SON DÜZENLEMENİN ARDINDAN KART KULLANIM BEDELİNİN ALINMAYACAĞI YÖNÜNDE HABERLER YANLIŞ
26.06.2009
0
A+
A-

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu′nda kabul edilen ′Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun′ ile artık kredi kartı kullanım bedellerinin müşterilerden tahsil edilmeyeceği yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
TBB tarafından yapılan açıklamada 24 Haziran 2009 tarihinde kabul edilip Cumhurbaşkanı Abdullah Gül′ün onayına sunulan kanun tasarısında daha önce yer alan “uygulanacak yıllık kart kullanım bedelinin tutarının belirlenmesi”ne ilişkin düzenlemenin tasarıdan çıkarılması nedeniyle bundan sonra yıllık kart kullanım bedeli alınamayacağı hususunda kamuoyunda bazı değerlendirmeler yapıldığı gözlendiği belirtildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Tasarıdan çıkarılan söz konusu düzenleme ile, yıllık kart kullanım bedelinin alınıp alınmaması değil, sadece alınacak tutarın belirlenmesi amaçlandığından, yapılan değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Colchicine without prescription
Yıllık kart kullanım bedeli, halen yürürlükteki Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Bankacılık Kanunu, 16 Ekim 2006 tarih ve 2006/11188 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 2006/1 Sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tebliği, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ve ilgili Yönetmelikte yer alan düzenlemelerin yanı sıra, kart hamilleri ile kart çıkaran kuruluşlar arasındaki sözleşmeler çerçevesinde alınmaktadır. Bu uygulama, ayrıntıları Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlanan 5 Şubat 2007 ve 22 Temmuz 2008 tarihli Kamuoyu Duyurularında da belirtildiği üzere, hukuka uygun şekilde devam ettirilmektedir.
Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu′nda yüzde 20 olarak belirlenen asgari ödeme tutarını, yüzde 20 ile yüzde 40 arasında belirleme yetkisi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu′na verilmiştir. buy methotrexate order citotec

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu′na eklenen Geçici 5′inci madde ile ödeme güçlüğü içerisindeki bazı kart hamillerine, borçlarını yeniden yapılandırma imkanı getirilmiştir. Bu çerçevede, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle; Kredi kartı asgari ödeme tutarı borcunu 90 günden fazla geciktiren, Kredi kartına ait tüm borcunu ödemesi için banka tarafından ihtarname çekilen veya Kredi kartı borcunun tahsili için icra takibi başlatılan borçlular yeniden yapılandırma kapsamına girmektedirler.
Bu borçluların, söz konusu Kanundan yararlanabilmeleri için kanunun yayımı tarihinden itibaren 60 gün içinde güncel tebligat adreslerini de bildirmek suretiyle başvuru yapmaları, oluşturulacak ödeme planını imzalamaları ve ilk taksidi peşin ödemeleri koşullarının tümünü yerine getirmeleri gerekmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.