Bodrum Gündem

HILTON TÜRKİYEDE İLK FRANCHISE RESORT OTELİNİ AÇTI

– HILTON DALAMAN GOLF RESORT & SPA SARIGERME BELDESİNDE YERLİ VE YABANCI MİSAFİRLERİ AĞIRLAYACAK

HILTON TÜRKİYEDE İLK FRANCHISE RESORT OTELİNİ AÇTI
06.07.2009
0
A+
A-

Türkiye′nin ilk Hilton Resort Oteli, Dalaman Çayı′nın Akdeniz ile buluştuğu Muğla′nın Sarıgerme Beldesi′nde Göçay Turizm tarafından açıldı.
Dünyada 3000 oteli işleten Hilton Hotels Corporation′ın Türkiye′deki ilk resort oteli olan Hilton Dalaman Golf Resort&Spa, aynı zamanda Türkiye′nin ilk Hilton Worldwide Resorts franchisingi olma özelliğini taşıyor. Dünya′da 53 adet bulunan Hilton Worldwide Resorts′lardan biri olan Hilton Dalaman, Türkiye′nin ilk, Avrupa′nın da 2. Worldwide Resortu oluyor.
Otelin resmi açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü′nün katılımları ile gerçekleştirildi.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın en önemli turistik otelleri içinde 39 otelin Türkiye′de yer aldığını, yeni açılışlarla bu sayının bugün 41′e çıktığını belirterek, Hilton Dalaman Golf Resort&Spa gibi değerli bir projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısına ise Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen, Hilton Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Micheal Collini ve Hilton Dalaman Golf Resort & Spa Genel Müdürü Kamil Berk katıldı.

100 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen, Ocak 2006′da temeli atılan otelin inşaatının 3.5 yıl sürdüğünü ve küresel krize rağmen projeden vazgeçmediklerini anlattı. purchase orlistat
Göçen, halen yaklaşık 500 kişiye iş imkanı sağlayan otelde yatırım faaliyetlerinin devam ettiğini; 2010 yılına kadar 18 delikli bir golf sahası ve 600 kişilik bir kongre merkezinin yanısıra futbol ve tenis sahaları da inşa ederek Sarıgerme Beldesi′ni bir çekim alanı haline getirmek istediklerini belirtti.
Göçen golf sahası ve kongre merkezi bittiğinde Hilton Dalaman Golf Resort&Spa′ya yapılan yatırımın 100 milyon euroya ulaşacağını kaydetti.

HİLTON TÜRKİYE′DEKİ YATIRIMLARINI 2 YILDA 2′YE KATLAYACAK
Hilton Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Micheal Collini ise Türkiye′nin Hilton Ailesi için özel bir yeri olduğunu, şirketin kurucusu Conrad Hilton′un 50 yıl önce Avrupa′nın ilk Hilton Oteli′ni İstanbul′da açtığını ve ozaman bu otelin ülkenin de ilk 5 yıldızlı oteli olduğunu hatırlattı.
Hilton Dalaman Golf Resort&Spa′nın açılışı ile Türkiye′de işlettikleri otel sayısının 8′i Hilton 1′i Conrad olmak üzere 7 farklı yerde 9′a yükseldiğini belirten Collini, Türkiye′nin kendileri için bir başarı hikayesi olduğunu ifade etti.
Gelecekteki genişleme planlarında Türkiye′nin Hilton için bir öncelik teşkil ettğini belirten Collini; geçen 18 ay içerisinde imzaladıkları yeni 13 anlaşma ile gelecek 2 yıl içerisinde Türkiye′de ki varlıklarını 2 katına çıkaracaklarını; özellikle ilgilendikleri resort bölgeler arasında ise Antalya, Bodrum; Çeşme ve Kuşadası′nın bulunduğunu aktardı.

KRİZ HILTON′UN BAŞKA YERLERDE YER ALAN PROJELERİNİ YAVAŞLATTI
Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Collini, küresel ekonomik kriz nedeni ile dünya genelinde birçok projelerinin yavaşladığını fakat herhangi bir projenin iptal edilmediğini belirtti. Albendazole online
3 yıl önce ABD merkezli Hilton Corp.′un Hilton International′ı satın aldığını ve daha önce sadece ABD′de uygulanan franchise modelinin böylece dünya genelinde de uygulanmaya başladığını anlatan Collini, bundan sonra da franchise modelinin Türkiye′de ve dünyada daha hızlı gelişeceğini düşündüğünü ifade etti.
Hilton′un gerçekleştirdiği projelerde yatırımcı değil işletmeci olarak yer aldığını belirten Collini, şirket olarak yatırımlarını markalarını geliştirme alanında gerçekleştirdiklerini söyledi.

KRİZ TÜRKİYE İÇİN FIRSAT
Yine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Göçen, Türkiye′nin kalite ve hizmet anlayışı olarak rakipleri Yunanistan ve İspanya′dan aslında çok üstün olduğunu belirterek, kriz yılı olan 2009′un kendileri için bir fırsat olabileceğini çünkü daha önce rakip ülkelere giden turistlerin bu yıl Türkiye′ye geleceklerini ve devamlı müşteri haline gelme potansiyellerinin olduğunu vurguladı.
Projeye başlarken Hilton Dalaman Golf Resort & Spa′ya yaptıkları yatırımın geri dönüşünü 8-9 yıl olarak hesapladıklarını kaydeden Göçen kriz nedeni ile bu sürenin en fazla 1-2 yıl değişebileceğini ifade etti.
Projenin yüzde 70 kredi – yüzde 30 özkaynak modeli ile gerçekleştirildiğini anlatan Göçen, 2009 kriz yılı olduğu için herşey dahil modelini uygulamaya devam ettiklerini fakat hedeflerinin Türkiye′yi bu modelden çıkarmak olduğunu ve gelecek yıllarda daha farklı modeller uygulayabilceklerini söyledi.
Devam eden yatırımlar dışında yeni butik oteller inşa etmeyi düşündüklerini de belirten Göçen, fikir aşamasında olan sözkonusu yeni projeleri Ukrayna′da veya Türkiye′de bir başka bölgede gerçekleştirebileceklerini aktardı.

CARETTA-CARETTA′LAR KORUNUYOR
Hilton Dalaman Golf Resort & Spa′nın kurulduğu alanın Caretta-Caretta alanı olması nedeni ile arsa tahsisinde bir miktar gecikme yaşadıklarını ifade eden Göçen, kaplumbağalar konusunda çok hassas olduklarını da vurguladı.
Otelin Genel Müdürü Kamil Berk ise halen yumurtlama döneminde olan kaplumbağalar için otel yönetimi olarak da çok duyarlı olduklarını ve Muğla Valiliği tarafından tahsis edilen denetim ekibiyle birlikte çalıştıklarını ifade etti.
Kamil Berk ayrıca Türkiye′de tatilin pahalı olduğu görüşüne katılmadığını hele kaliteli tesislerin alsında ucuz olduğunu, kriz ve piyasa şartlarının fiyatları belirlediğini anlattı.
Berk bölgede İngiliz ve Alman turist ağırlığı olduğunu Dalaman Havalimanı′na gelen turistlerin yüzde 62′sinin İngiliz olduğunu bunu göz ardı edemeyeceklerini fakat kendilerinin mümkün olduğu kadar farklı ülkelerden misafirleri ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti.
cheap cialis super active
HİLTON DALAMAN GOLF RESORT & SPA
Dalaman′ın Sarıgerme Plajı′nda 1553 dönüm üzerine kurulan Hilton Dalaman Golf Resort&Spa′nrı 2 katına çıkaracakların kendisine ait 650 mt. uzunluğunda özel kum plajı bulunuyor. Tesisin hemen yanında yer alan Dalaman nehrinde Rafting düzenleniyor.
Otelin, en küçüğü 36 – 40 metrekare genişliğinde olan 12 tipte odası ve suitleri bulunuyor. Birçok özelliği ile Hilton bünyesindeki ilklere sahip olan otel, odalarının genişliği ile de bir ilki gerçekleştiriyor. 410 odadan oluşan resort′ta (203 oda deniz manzarası, 202 oda ise dağ ve nehir manzaralı), 6000m²′lik sağlık kulübü ve Spası, birbirine bağlı yüzme havuzları, 21 adet restoran ve barları ile 2010 yılında hizmete açılacak 18 delikli şampiyonluk golf sahası ve kongre merkezi bulunuyor.
Dalaman Havaalanı′ndan 15 km uzaklıkta yer alan Hilton Dalaman Golf Resort & Spa′ya ulaşım hem yerli hem de yabancı turistler için çok kolay. Londra, Moskova, Berlin, Münih, Kiev, Amsterdam gibi şehirlerden direkt uçuş bulunan Dalaman Havaalanı′na İstanbul′dan günlük uçak seferleri tüm yıl boyunca yapılmakta.
Otel, Türkiye′nin yatçılıkta mavi yolculuk merkezi olan Göcek′e ise 20 km mesafede.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.