Bodrum Gündem

Muğlada kanyonlar turizm için hazırlanacak…

Muğlanın değişik yörelerinde bulunan yaklaşık 100 kanyon turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Muğlada kanyonlar turizm için hazırlanacak…
09.07.2009
0
A+
A-

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü yakınlarındaki doğa harikası Geyik Kanyonu turizme açılıyor. Dünyanın önde gelen dağcıları tarafından ‘gizli bir doğa cenneti’ olarak nitelendirilen 20 kilometre uzunluğundaki kanyonun etrafında sarp bölgelere merdiven kuruldu, patika yollar açıldı.


 


İl genel meclisi, kanyon yolunun yapılması için 20 bin lira ödenek ayırdı. İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, “Dünya’da ikinci bir Geyik Kanyonu yok. Muğla il genelinde yaklaşık olarak 100 adet kanyon bulunuyor. İl Genel Meclisi olarak her yıl bir kanyonu turizme kazandıracağız. Dünyanın başka yerlerinde bir ilde en fazla iki tane kanyon bulunuyor. Muğla il sınırları içerisinde 100 adet kanyon bulunmakta. Muğla kanyonlarını dünya turizm marketinde pazarlayacağız. Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye’si ile tanınıyor. Biz Muğla’yı kanyon kenti yapacağız” dedi.


order Premarin

  BuyNoRx1.com


Arıcılar Köyü Muhtarı Mehmet Uzun ise, “Tüm doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını bu el değmemiş cennete bekliyoruz. Mağaraların ve dik kayaların bulunduğu kanyonda irili ufaklı şelaleler muhteşem bir görünüm sergiliyor. Ayrıca bu kanyon geyiklerin geçiş noktası. Yaz aylarında bile kanyondaki su eksik olmuyor. İçilecek kadar temiz olan bu suyun etrafı da yeşil örtüyle çevrili. Mağaralardaki sarkıt ve dikitler ise çok etkileyici. Gerekli yatırımların ve hizmetlerin yapılmasıyla birlikte kanyon en az Saklıkent Kanyonu kadar popüler olacak. Hedefimiz kanyonun etrafına dinlenme ve yemek yeme noktaları oluşturmak. Ardından konaklama tesisleri de kurulabilir. Sadece arıcılık yaparak geçimini sağlayan köyümüze yeni bir gelir kapısı gerekli” diye konuştu.




Kaynak: Turizm Gazetesi
order Colchicine online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.