Bodrum Gündem

Bodrum Kempinski Barbaros Bay Oteli Genel Müdürü Sn. Axel Ludwig sorularımızı yanıtladı.

LUDWİG: Kriz döneminde, her sektör için geçerli olan ancak hizmet sektöründe daha da onarılmaz yaralar açan en büyük tehlike fiyatları kırmaktır.

Bodrum Kempinski Barbaros Bay Oteli Genel Müdürü Sn. Axel Ludwig sorularımızı yanıtladı.
21.07.2009
0
A+
A-


Bodrum Gündem: Sayın Ludwig, Dünyadaki bütün ülkeleri ve firmaları etkileyen global kriz Kempinski Barbaros Bay’i ne kadar etkiledi, buna karşı neler yaptınız?

 


Axel Ludwig: Global krizin etkilerinin otelimizde dramatik bir şekilde hissedildiğini söyleyemem. Genel anlamda, şirketlerin seyahat bütçelerini kısmalarının sonucu, ‘Toplantı ve Kongre Turizmi’nin negatif olarak etkilenmesi ile birlikte, iş seyahatlerinin nispeten azaldığını gözlemledik, ancak buna karşın da münferit misafirlerimizde artış gözlemledik. Lüksten vazgeçmeyen, kişiye özel hizmet arayan münferit misafirlerimiz, Uzak Doğu’daki SPA destinasyonlarına da eksiksiz bir alternatif olmamızın etkisiyle de, Avrupa, özellikle İngiltere ile Orta Doğu pazarının tesisimize ilgisinin nispeten daha da arttığını söyleyebilirim.


 

Order Retin-A online

Biz bu kriz döneminde üzerimize düşen görevi de eksiksiz olarak yerine getirdiğimize inanıyorum. Çünkü kriz döneminde, her sektör için geçerli olan ancak hizmet sektöründe daha da onarılmaz yaralar açan en büyük tehlike fiyatları kırmak. Şu anda halihazırda diğer Akdeniz ülkelerine ve lüks destinasyonlara oranla daha cazip fiyatlar sunan ülkemizde, biz Kempinski Hotel Barbaros Bay olarak fiyatlarımızı düşürmek yerine, katma değerler sunan alternatifler ve stratejiler belirleyerek, talepleri canlandırdık. Fiyatları aşağı çekme yönünde bir yaklaşım ancak kısa dönemli bir çözüm olabilmekle beraber, imajımızı arzu etmeyeceğimiz seviyelere indirerek, onarılmaz yaralar almamıza sebep olabilir. Her zaman için unutmamak gerekir ki, fark yaratmak önemlidir… Ve kalite fark yaratır!


 


Bodrum Gündem:  Bodrum’un sadece yaz aylarıyla sınırlı olan turizm sezonunu uzatabilmek için neler yapılmalı ve burada Kempinski aktif rol alabilir mi?


 


Axel Ludwig: Bu aşamada, hükümetin de pazarlama ve tanıtım politikalarının turizm odaklı olması gerektiğine ve desteğinin artması gerektiğine inanıyorum. Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerin ve hatta komşumuz Yunanistan’ın, ülkelerinin turizm tanıtımına verdikleri destek ve harcadıkları paralar göz önüne alındığında, Türkiye’nin bu rakamların çok gerisinde kaldığını rahatlıkla görebiliyoruz. Türkiye’nin aslında ülke ve destinasyon olarak sahip olduğu zenginlikleri ve güzellikleri daha etkili bir şekilde anlatabilmesi için, şu anda harcanandan çok daha fazla bir efor sarfedilmesi ve bütçe ayrılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye çok değerli kültürel miraslara, mükemmel bir doğaya ve iklime sahip çok güzel bir ülke. Ancak ne yazıkki bunu yeteri kadar anlatamıyor, olması gibi tanıtamıyoruz.


 


Bununla birlikte Bodrum adına yaşadığımız en büyük sıkıntılardan birisi, ulaşım. Yani yaz aylarında bazı ülkelerden Bodrum’a konulan direk uçuşların her ülkeye yayılması ve bunun da yılın 12 ayına yayılması gerekiyor. Bu, sektördeki tüm oyuncuların da bilinçli bir şekilde desteğiyle, uzun vadede Bodrum’da 12 ay projesini geliştirecektir. 


 


Bodrum Gündem:  Bodrum’un şu anda çok düşük gelir seviyesindeki turist portföyünün daha kaliteli hale gelmesi sizce nasıl gerçekleşebilir?


 


Axel Ludwig: Türkiye’de çok lüks, yeni ve büyük tesisler olduğu bir gerçek ama, bu tesislerin çoğunun yönetiminin zayıf olduğuna ve de personelin yeterince eğitimli olmadığına inanıyorum. Turizm sektörünün kalbi insandır… Servis veren insanlar, servis alan insanlar… Turizm sektöründeki en değerli elementtir insan… Sektördeki insanları, yani ilk etapta iç müşterimizi, olması gerektiği ölçüde eğitemez, bilinçlendiremez ve tatmin edemezsek, arzuladığımız turist profilini yakalamamız da çok zorlaşır. Biz Kempinski Barbaros Bay Bodrum olarak, turizm endüstrisine yeni standartlar getirmeye çalışıyor ve de buna çok büyük önem veriyoruz. Umarım sektördeki diğer tüm oyuncular da bizi takip eder.


Bununla birlikte, Türkiye’deki tatil beldelerinin, farklı açılardan da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin uçuşların sıklığı ve kalitesinin artırılması, tüm havaalanı servislerinin ve özellikle VIP servislerinin geliştirilmesi, lüks mağazaların ve uluslararası lüks otel markalarının desteklenmesi ve VIP etkinliklere önem verilmesi gerektiğine inanıyorum.


Türkiye’nin artık, ‘herşey dahil/ucuz tatil destinasyonu’ kimliğinden sıyrılıp, ‘lüks turizm’in varlığına odaklanması gerektiğine inanıyorum. Profesyonel ve deneyimli bir pazarlama ekibi tarafından yürütülecek kapsamlı bir ‘lüks turizm destinasyonu’ kampanyasının şu aşamada çok etkili olacağına inanıyorum. Çünkü Türkiye’nin, hakettiği konumlandırmanın çok gerisinde kaldığına inanıyorum. Biz kendi ekibimizle, bunu kendi imkanlarımız dahilinde yapmaya çalıştığızı söyleyebilirim. Bunların yanısıra, az önce de bahsettiğim gibi, hükümetin de bu anlamdaki pazarlama ve tanıtım politikalarının önemi büyük. purchase cheap Sildenafil


 


Bodrum Gündem:   Bodrum’un şehir içi yapısı ve çarşısı hakkında önerileriniz nelerdir?


 


Axel Ludwig: Az önce de bahsettiğim gibi, VIP servislerin geliştirilmesi gerekiyor. Lüks mağazaların Bodrum’a gelmesi gerek. Bodrum’un içindeki alışveriş olanaklarının İstanbul’dakinden farkı olmaması gerek. Ayrıca sokakların dizaynı, parklar ve genel şehir alanlarının da geliştirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Sezonu daha fazla uzatmak için tüm bu şehir fonksiyonlarının tüm yıl aktif olması da çok önemli.


 



Bodrum Gündem: cheap cialis super active   Sayın Ludwig, söyleşi için teşekkür eder bundan sonraki meslek hayatınızda da en az bu gün kadar başarılı olmanızı dileriz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.