Bodrum Gündem

BODRUM YARIMADASI BELEDİYELER BİRLİĞİNDE ADAYLIK KRİZİ.BAŞKANLIĞA MEHMET TOSUN SEÇİLDİ.

– ADAYLIK KONUSUNDA YAŞANAN TARTIŞMA ÜZERİNE 5 BELEDİYE BAŞKANI TOPLANTI SALONUNU TERK ETTİ…

BODRUM YARIMADASI BELEDİYELER BİRLİĞİNDE ADAYLIK KRİZİ.BAŞKANLIĞA MEHMET TOSUN SEÇİLDİ.
21.07.2009
0
A+
A-

– Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği başkanlık seçimin yapılacağı toplantıda, adaylık konusunda yaşanılan bir gelişme üzerine 5 belediye başkanı toplantı salonunu terk etti. Viagra online
Bodrum merkez ve bağlı 10 beldesinde, 29 Mart Yerel Seçimleri′nde, seçilen belediye başkanları, belediyelerin birlikte yer alan meclis üyelerinin de katılımı ile yarımada belediyeler birliğinin yeni yönetimini belirlemek üzere Gündoğan beldesinin ev sahipliğinde toplandı. 33 kişinin yer aldığı Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği′nin yeni yönetimi belirmek için düzenlenen olağan toplantısına Turgutreis ve Bitez beldesinden katılacak meclis üyelerinin belirlenmediği belirtilirken, toplantı 27 kişi ile başladı. Toplantıda divan başkanlığını en yaşlı üye sıfatıyla Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez seçildi. Seçimlere geçilmeden önce Turgutreis Belde Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, toplantıdan kendilerinin geç haberdar edildiğini savunarak, birlikte yer alacak olan 2 meclis üyesinin seçiminin yapılamadığı için, birliğin yapılacak seçimlerinin ertelenmesi içeren bir önerge verdi. Divan başkanlığının bunun üzerine yaptığı oylamada, salondan seçimlerin ertelenmesi konusunda 13 oya karşılık ertelenmemesi için 14 oy sunuldu. Seçimlerin yapılmasına karar çıktıktan sonra Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, ilçe başkanı olması dolayısı ile “Birliğin başkanı olmasında fayda vardır” diyerek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon′u birlik başkanı adayı olarak önerdi. Bazı meclis üyeleri ise Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun′u aday olarak gösterdi. Bu gelişme üzerine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon , “Başkan arkadaşlarım benim adaylığıma imza koymuyorlarsa ben adaylığımı çekiyorum. Bodrum Yarımadası′nı da germek istemem” diyerek adaylıktan çekildi. Başkan Tosun′un adaylığı kesinleşirken 29 Mart Yerel Seçimleri′nde Demokrat Parti′nin (DP) adayı olan Kocadon ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi′nden (CHP) aday olan Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, ANAVATAN Partisi′nden aday olan Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ ve Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar ile yine DP′den aday olarak seçimlere girerek kazanan Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire salonu terk etti.

– SİSTEM YÜRÜMEZ Buying Lithium
Belediye başkanları ile birlikte salondaki bazı meclis üyelerinin de salondan çıktığı gözlenirken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada “Arkadaşların bir hesaplaşması var herhalde bilemiyorum. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Hatta iki arkadaşımızın meclis üyelerinin seçilmemesine rağmen ısrarla seçim istiyorlar. Bu Bodrum′u gerer. Bodrum′un gerilmemesi için adaylıktan da vazgeçtim. Seçilecek arkadaşa hayırlı olsun. Ama sistem yürümez. Çünkü Bodrum ilçesinin olmadığı hiçbir projede sistem yürümez. Etik olmayan bir davranıştır içerideki” dedi.
Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği′nin salonda bulunan 14 üyesi ile gidilen seçimlerinde, gizli oylama yapılırken, yerel seçimlerde CHP′den aday olan Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez′ in de oy kullanmadığı öğrenildi. Seçimlerde Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun Bodrum Belediyeler Birliği Başkanı seçildi. Encümen üyeliklerine ise, 29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP′den aday olan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, ile MHP′den aday olan Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz,
Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın seçildi. 1. başkan vekili Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez seçilirken, 2. başkan vekilliğine de Yalıkavak Belediye Meclis Üyesi Mustafa Dikan seçildi.

– “İSTEDİĞİMİZ BİR FOTOĞRAF DEĞİLDİ” Vermox online
Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği başkanlığına seçilen Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ” Önümüzdeki 10 günlük zaman sürecinde bu konuyu bir daha değerlendireceğim. Belediye başkanı arkadaşlarımızla görüşeceğiz. İstediğimiz bir fotoğraf değildi bu. Bu demokratik bir yarıştır. Bizim tüzüğümüzde ilçe belediye başkanı Bodrum Belediyeler Birliği Başkanı seçilecektir ibaresi olsa bunları zaten hiç tartışmanın gereği yok. Bizim amacımız Bodrum′da hizmeti nasıl üretiriz. Siyasi kriz üretmek değil” dedi.
Bu arada geçtiğimiz hafta sonu Bodrum′a gelerek yarımadadaki belediye başkanları ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birlik beraberlik içerisinde sorunları halledeceklerini içeren mesajlar verirken “Beraberce yaşadığımız toprakları daha güzel hale getirmeye çalışacağız” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.