Bodrum Gündem

BODRUM AVRUPAYA YAKINLAŞIYOR…

Bodrum Belediyesi bünyesinde Avrupa Birliğine Uyum Masası oluşturuldu.

BODRUM AVRUPAYA YAKINLAŞIYOR…
23.07.2009
0
A+
A-

Başkan Mehmet Kocadon’un özel talimatıyla kurulan masa, özellikle Avrupa Birliği’nin hibe niteliğindeki fonlarından Bodrum’u yararlandırma konusunda çalışacak.


 


Muğla yöresi ve özellikle Bodrum, Avrupa Birliği fonlarından yararlanma konusunda bugüne kadar bir varlık gösteremedi. Bodrum Belediyesi’nde kurulan masa bir yandan danışmanlık hizmeti verirken diğer yandan açılan fonları takip ederek Bodrum’a kaynak yaratmayı hedeflemekte.


  buy Colchicine


Türkiye’nin İstanbul’dan sonra dünyaya açılan ikinci kapısı olarak değerlendirilen Bodrum’un alt yapı, üst yapı, eğitim, istihdam gibi pek çok konuda eksikleri bulunurken, Avrupa Birliği’nin karşılıksız verdiği fonlardan habersiz yaşamanın Bodrum’un ayıbı olduğunu belirten Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, “kurduğumuz Avrupa Birliği’ne Uyum Masası, sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı projelerin Avrupa’dan fon bulmasına ve mevcut fonlardan da Bodrum’un yararlandırılmasına olanak sağlayacak” dedi. Bodrum’un beklemeye vaktinin olmadığını belirten başkan Mehmet Kocadon, Avrupalı Bodrum yapısı kurmakta bu masanın çok önemli olacağının altını çizdi.


  Where to buy Strattera


Türkiye’nin Yunanistan’a en yakın noktası konumuyla kültürel, sanatsal ve ticari anlamda stratejik bir öneme de sahip Bodrum, özellikle Türkiye ile Yunanistan arasında kültürel bir köprü oluşturuyor. Pek çok kültürel değeri ortak yaşayan iki halk arasındaki yakınlaşma, gerek eğitim alt yapısı ve gerekse maddi imkansızlıklardan dolayı istenilen düzeye erişemezken, bu birimin kurulması Bodrum’daki yaşam kalitesine ciddi bir ivme kazandıracak. Yenilenebilir enerji kaynakları yaratabilmek, bu kaynaklardan üst ölçüde faydalanma yatırımlarını yapabilmek için de Avrupa Birliği’ne Uyum Masası fon çalışmaları yapacak. Bodrum’un Avrupa Birliği ülkeleri gözünde bir marka olarak tanınması ve tescil edilmesi de masanın görevleri arasında olacak. Albendazole without prescription


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.