Bodrum Gündem

BASIN HÜRDÜR

Bodrumdaki Basın Mensupları, 24 Temmuz Dünya Basın Bayramı dolayısıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonun verdiği basın kahvaltısında bir araya geldiler.

BASIN HÜRDÜR
24.07.2009
0
A+
A-

Marina Yatch Clup’ta düzenlenen kahvaltıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Yıldızhan, Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları ile Bodrum Yarımadası’nda görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, yoğun ve yorucu geçen programlarına rağmen yoğun bir katılım gösterdiler. 


1876’dan kalma sansür kararnamesine karşı çıkarak, gazete provalarını görmeye gelen sansür memurlarını “Gazeteler hürdür, sansür yasaktır.” sözleriyle geri çeviren basın neferlerinin 1908 yılında başlattıkları mücadelenin ardından her yıl Temmuz ayının 24’ünde kutlanan “Dünya Basın Bayramı”’nda basın mensupları, bu özel günde gerek meslekleri gerekse Bodrum’la ilgili sohbet ettiler ve yoğun gündem hakkında görüş alışverişinde bulundular. buy Nolvadex Retin-A no prescription


24 Temmuz Dünya Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basın mensuplarının bayramını kutlayarak; “Sansüre dur dediğiniz için, artık yeter dediğiniz ve sesinizi yükselttiğiniz için bugünü beraberce kutluyoruz ve sizlere teşekkür ediyorum. Lütfen fikirlerinizi açık ve net yazmaya devam edin; bize ait olan hür irademize kimse sahip çıkamaz, yasak koyamaz. Bence fikirlerin yasak olduğu yerde bir adım ileri gitmemiz mümkün değildir.” dedi.


 


24 Temmuz Dünya Basın Bayramı dolayısıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON bir mesaj yayınlamıştır. buy xenical


 


1876’dan kalma sansür kararnamesine karşı çıkarak, gazete provalarını görmeye gelen sansür memurlarını “gazeteler hürdür, sansür yasaktır” sözleriyle geri çeviren basın neferlerinin 1908 yılında başlattığı mücadelenin ardından, gazetelerini özgürce yayınlayarak bugünkü özgür basının temellerini atan ve her 24 Temmuz tarihini “Türk basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramı” olarak ilan eden, doğruların, demokrasinin ve halkın güçlü sesi, değerli basın mensuplarımızı şükranla anıyoruz.


Basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde, haber alma özgürlüğümüzün tarafsız ve özgür savaşçıları, meslek etiğini gözeten, ilkeli, sorumlu, dürüst ve doğru habercilik ilkesine bağlı, evrensel çalışma prensiplerinden ayrılmadan, her şartta fedakarca çalışan değerli basın mensuplarımızın daha iyi çalışma şartlarına kavuşması temennilerimle, 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.