Bodrum Gündem

KİSSE BÜKÜNE DOKUNMAYIN

KİSSEBÜKÜ KOYUNDA YAPILAŞMAYA GİDİLMEK İSTENDİĞİNİ BELİRTEN DENİZ TİCARET ODASI BODRUM ŞUBESİ BAŞKANI NALBANTOĞLU, YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ DEDİ

KİSSE BÜKÜNE DOKUNMAYIN
28.07.2009
0
A+
A-

– Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Kissebükü Koyu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Burada yapılaşmanın önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Kissebükü ile ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 30 kişi Denizciler Derneği′nde bir araya gelirken bir basın açıklaması yapıldı.
Kissebükü′nün korunması amacıyla DTO Bodrum Şubesi′nin öncülüğünde başlatılan çalışmaların çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla güçlendiğini belirten Nalbantoğlu, şöyle konuştu: “Kissebükü koyunun turizme kazandırılması gerekçesi ile yapılaşmaya açılacağını duyar duymaz bazı kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek bir sivil hareket oluşturulması ve gereken her mücadelenin başlatılmasına karar vermişlerdir.”
Kissebükü′nün hem doğal hem tarihi bir sit alanı olduğunu anlatan Gündüz Nalbantoğlu, şunları söyledi: “Kissebükü ayrıca mavi yolculuk için çok önemli stratejik bir nokta. Burası Gökova′ya açılan bir kapıdır. Çünkü bundan evvelki koylarımızda az veya çok bir yapılaşma vardır. Bodrum′dan hareket edildiği zaman yapılaşmamış ilk koy burasıdır. 2006 yılında Kissebükü′nde tahsisli araziler uygulaması için bir girişim olmuş fakat yine sivil toplum örgütlerinin ve odamızın girişimi ile Danıştay mahkeme kararı ile yapılaşma durdurulmuş ve koyun bu özellikleri tescil edilmiştir. Bunlara rağmen bu gün bu kez tapulu bir arazi üzerinde tekrar Kissebükü′nde yapılaşmaya gidilmek istenmektedir.” Xenical order order Paxil online levonorgestrel price
Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu′nun 24 haziran tarihli toplantısında bir turizm tesisine imar izni verildiğini söyleyen Başkan Nalbantoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İzin hukuka uymaktadır ancak birçok soru işaretini de beraberinde getirmektedir. Bunları sıralayacak olursak; koyun deniz kıyısı dahil her tarafı 1. derecede arkeolojik Sit alanı iken bunun göbeğinde yer alan bir yerin 3. derece doğal Sit olması imara açılabilir hale dönüştürülmesi soru işaretidir. İmar izni verilen bölgenin denize kıyısı yoktur. Denizle arasında 1. derece doğal SİT alanı olan bir arazi vardır. Bu alanın kullanımı söz konusu firmaya açılmadığı takdirde turistik tesiste kalan turistler denize nasıl ulaşacaklar?”
Konuyla ilgili tüm kararları, Sit derece değişikliklerini ve gerekçelerini Muğla Koruma Kurulu′ndan DTO adına konunun muhatabı olarak Mavi Yol Girişimi adına da Bilgi Edinme Yasası′na dayanarak talep ettiklerini anlatan Nalbantoğlu, ay sonuna kadar yasal cevap verme süresi olduğunu ve cevabı beklediklerini belirtti.
DTO Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, ilgili makamlardan olumlu cevap aldıklarını belirterek “Muğla Valiliği anlattığımız kararların tebliğ edilmediği için geçerli olmadığını söyledi. Hatta bazı kurul kararları yeni bir kararla durdurulmuş bulunuyor. Ancak bu durdurulan kararların içinde Kissebükü dosyası maalesef yok. Turizm Bakanı ve müsteşarımız konunun araştırılması için emir vermiş bulunuyor.”
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Nalbantoğlu, süreçle ilgili olarak şöyle konuştu: “Bizde öncelikle sorduğumuz soruların yanıtlarını bekleyeceğiz. O cevaba göre burada yapılaşmanın önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Yani hukuki yola gitmek icap ediyorsa hukuki yola gidip, dava açıp, burada yapılaşmanın durdurulması yolunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kissebükü gibi koylar yalnız Türkiye değil dünyada nadir koylar. Bu ve bunun gibi koyların kesinlikle korunması lazım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.