Bodrum Gündem

BÖLGE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ BİR KATKI : MİLASTA 22. SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILDI

MİLAS SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 2. BAŞKANI ALİ İHSAN GEZGİN: SOĞUK ZİNCİR HIZLA GELİŞİYOR DEDİ.

BÖLGE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ BİR KATKI : MİLASTA 22. SÜT TOPLAMA MERKEZİ AÇILDI
05.08.2009
0
A+
A-

MİLAS SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ MÜDÜRÜ SONER GÜNEY: “AMAÇ SÜTÜN KALİTESİNE GÖRE PRİM SİSTEMİ GELİŞTİRMEK” olduğunu ifade etti.

 

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Gökçeler köyünde köylüler ve Milas Süt Üreticileri Birliği ile ortaklaşa süt toplama merkezi açıldı. isotretinoin online
Milas Süt Üreticileri Birliği’nin öncülüğünde Milas’ın köylerinde birer birer süt toplama merkezleri kurulmaya devam ediyor. Köylülerle ortaklaşa Milas Süt Üreticileri Birliği, süt toplama merkezlerinin 22.’sini Gökçeler köyünde açtı. Bu süt toplama merkezlerine konulan süt tankları sayesinde sütün sıcaklığı toplandıktan sonra 4 dereceye kadar düşürülüyor, böylece sütün içindeki mikroorganizmaların üreyip sütün bozulmasının önüne geçilmiş olunuyor. Toplanan sütler de anlaşmalı firmaların araçları tarafından süt toplama merkezlerinden alınarak işleniyor.
Açılışta konuşan Milas Süt Üreticileri Birliği 2. Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Soğuk zinciri hızla geliştiriyoruz. Bu ay itibariyle 22. soğutma merkezimizi açmış bulunmaktayız ve bu hızlı bir şekilde devam edecek. Kurma aşamasında olan süt toplama merkezlerimiz var” dedi.
Milas Süt Üreticileri Birliği Müdürü Soner Güney de, “Gökçeler köyü süt toplama merkezimizi açarak 22. süt toplama merkezimizi açmış olduk. 16. süt toplama merkezimizi Ağaçlıhöyük’te açmıştık, oradaki soğutulmuş süt yüzde 41ken bu aybaşında açmış olduğumuz merkezlerle soğutulmuş sütün yüzde 50’sini soğuk zincirle imalatçı firmalara göndermiş bulunuyoruz. Bizim asıl hedefimiz bu değil. Soğuk zinciri oluşturup bundan sonraki süreçte laboratuar kurarak üreticimizin sütünü ayda 2 kez analizini yapıp sütün kalitesine göre bir prim sistemi geliştirmek. Böylece hem üreticilerimiz ne ürettiğini bilecek hem de sütün kalitesine göre prim alarak üreticimizin cebine daha fazla para girmiş olacak” diye konuştu. Buy Brand Viagra cheap albuterol
Milas’a bağlı köylerde süt toplama merkezi kurulan köyler ise şöyle; Kızılcakuyu, İçme, M. Sırım Çiftliği, Koru, Dalgın Çiftliği, H. Balkır Çiftliği, H. Levent Erseven Çiftliği, Pakkat Çiftliği, Ekinambarı, Akyol, Yaka, Ağaçlıhöyük, Baharlı, Gökçeler, Bahçe, Kısırlar, Beyciler, Kızılcayıkık, H. Çırak Çiftliği, Sırtlan-Dibekdere, Damlıboğaz ve Damloboğaz Dalyan Mahallesi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.