Bodrum Gündem

UZAKTA BİR IŞIK

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi, 6 Ağustos Perşembe Günü Saat 20.30da, UZAKTA BİR IŞIK adlı gösteri ile uluslararası bir prömiyere evsahipliği yapacak.

UZAKTA BİR IŞIK
05.08.2009
0
A+
A-

Gösteride, Belçika’nın Liège kentinden gelen LABO DSN Grubundan iki dansçı ; price of Asacol Balet Selim AYDOĞDU (22, Türkiye-Belçika) ile Balerin Sophie MELIS (20, Belçika) yanı sıra, solist Shana NPUNGA (21, Senegal) ile Slamçı-Çağdas Şair Jeremy VANHESTE-THAÏ (22, Tayvan) rol  alıyorlar.


Viagra online Australia

 


Belçika Kraliyet Okulu Koregrafik Bölümü ile Liège Klasik ve Çağdaş Dans Akademisi Gretry’den mezun olan genç balet Selim AYDOĞDU’nun Koregraf olarak hazırladığı bu yeni gösterisi gelecek yıl ’İstanbul 2010 – Avrupa Kültür Başkenti ‘programı kapsamında Belçika Liège Belediyesinin bir katkısı olarak yeniden sunacak.


 


Genç yaşına rağmen yeteneğini yanlızca balet olarak kullanmayan Selim AYDOĞDU, aynı zamanda koregrafik çalışmaları yanısıra LABO DSN (Adı Olmayan Dans Laboratuvarı) adlı grubunu iki yil önce kurmuş. ‘Uzakta Bir Işık’ gösterisiyle ilgili olarak genç koregraf ‘Her ne kadar balet olarak  başkalarının yönettiği klasik ve çağdaş dans gösterilerinde görev alsam da bu durumun beni tatmin etmediğine inanarak, kendi grubumu kurarak yalnızca dans değil de sanatın çeşitli bölümlerinden gelen her türlü seslenmeye, hareketlere, yazıya ve bakış açısı gibi vesaire nesnelere, kısaca yaratıcılığın var olduğu her şeyden oluşan, bir nevi harmanlama bir gösteri oluşturacak çalışmalara yöneldim. Günümüz dünyasına bakış açımızın çeşitli ve kapsamlı olması çok önemlidir. Hazırladığımız ‘Uzakta Bir Işık’ adlı bu gösteride, çağdaş bale ve müzik, Afrika darbukası olan Djembe Müziği, Slam-şiir, Video ve Fotografik sanattan oluşan 45 dakikalık bir sahne sergilenecektir.


 


Her gün biraz daha küçülen, hatta daralan günümüz dünyasına bakış açımızın her an yenilenmesi kaçınılmaz gibidir. İşte ben de bu düşünceyle yola koyularak evrensel ilişki sarmalları içinde var olmaya çalışan bir insan olmanın önemini ve inceliklerini araştırdım. Benim çalışmalarımda hissetmek, çok ama çok önemlidir. Bazen daha çok erkek, bazen daha çok kadın, bazen de hiç hissetmeyi bile başaramamak… ne kadar zor bir durumdur bu. Özgür, özgün ve sorumlu bir insan olarak uluslararası ve yerel toplumsal zorlamaların, etniksel sınıflandırma, sahteci üst ve alt sınıf kültürleri gibi zorlamaların içinde ’kendi’  olmaya çalışmak.

Propranolol best prices

 


Evet, bu gösterimiz gibi bütün çalışmarım hissetmek üzerine kuruludur. Evrenin gönderdiği mesajlar arasında hiç bir seçim yapmadan, insanları ‘kardeşlerimi’ birbirinden ayırmadan, sanata ve insanlığa hizmet vermeye çalışmaktayım. Ben kendimi, sadece kalbine ulaşmaya çalışan sıradan bir balet koregraf olarak görüyorum, çalışmalarımla, beni ve dünyayı nasıl gördüğümü, en ciddi ve içtenlikli ve de en dürüst şekilde yansıtmaya gayret ediyorum. Çeşitli kültürler arası ilişkilerin çok sıkı olduğu dünyamızda birşey yapmanız için çok özel bir insan olmanıza gerek yok. Sadece insani duygularla atıp duran kalbinizin sesini dinlemeniz yeterlidir. Uzakta Bir Işık gösterisinde ‘ben’ değil de ‘biz’ kimiz surusuna cevaplar yolu açılmaya çalışılmıştır’ diyor.


 


Gösteri ücretsiz ve halka açık olup, yaz aylarında yaşanan yoğunluk içerisinde farklı bir soluk getirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.