Bodrum Gündem

Türkiye’de Şarapçılık…

Vehbibey Şarapları Yön.Krl.Bşk. Gönenç: DIVINO markası ve ekonomi ile ilgili Bodrum Gündemin sorularını yanıtladı.

Türkiye’de Şarapçılık…
09.08.2009
0
A+
A-

        9 Ağustos 2009/Bodrum

         BODRUM GÜNDEM:Sayın Gönenç, bildiğimiz kadarı ile siz aslen tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin yöneticisisiniz. Şarap sektörüne niçin yatırım yaptınız? Kişisel zevk alanınız olduğu için mi yoksa iyi bir yatırım olacağını düşündüğünüz için mi? Yoksa her ikisi de mi?

GÖNENÇ-İyi bir yatırım olacağını düşündüğümüz için.

       BODRUM GÜNDEM:Öngörünüz gerçekleşti mi?

GÖNENÇ-Öngörümüz tam gerçekleşecekken  Global Krizin etkieri bizi olumsuz etkiledi.

      BODRUM GÜNDEM:Özellikle Divino seriniz hakkında basında çok olumlu yazılar çıktı. Yeni ürünler çıkarırken neye dikkat ediyorsunuz? İddialı tatlar çıkarmak mı yoksa genel kabul görebilecek tatlar üzerine gitmeyi mi doğru buluyorsunuz?  

GÖNENÇ-Sürekli tadım yapıyoruz.Türkiye?de kabul  görmüş ve geniş bir kitle tarafından kabul gören tatlar var.Yıllardır piyasanın içinde olan firmalar var. Onların ürettikleri şarapların tadımını yapıyoruz. Henüz yolun başında olduğumuz için kabul gören tatlarla başlamak daha iyi diye düşünüyoruz.

      BODRUM GÜNDEM:Ürünlerinizi yurtdışında pazarlamakta karşılaştığınız sorunlar neler?

GÖNENÇ-Önce iç piyasa, sonra dış piyasa diyoruz. Yurtdışı satışlarda en önemli husus belli bir kaliteyi sürekli  hale getirmek. O sebeple yurtdışı çalışmaları yavaştan alıyoruz.

      BODRUM GÜNDEM:Devlette/hükûmette etkili ve yetkili bir konuma gelseniz, şarapçılık konusunda ne gibi uygulamalar yaparsınız?

GÖNENÇ-Şarapçılığın önü açılabilir.Bu konuda marka olabilen Avusturalya örneğini inceler ve neler yaptıklarını tespit ederdim.

      BODRUM GÜNDEM:Son düzenlemeler ile alkollü içki reklamı yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Şirket ve ürünlerinizin tanıtımı için ne gibi düşünceleriniz var?

GÖNENÇ-Bu konu henüz çok yeni, zaten reklam bütçemiz  yok gibi.

      BODRUM GÜNDEM:Son yıllarda çeşitli firmalar bağbozumu turları düzenliyorlar. Sizce bu turlar amacına hizmet ediyor mu?

GÖNENÇ-Evet belli bir kesim  bu turlara  ilgi duyuyor.Para harcıyorlar, zevk alıyorlar.amacada hizmet ediyor denebilir.

      BODRUM GÜNDEM:Turizm sektörü nasıl şarapları tercih ediyor? Daha çok fiyata mı kaliteye mi bakıyorlar? Kaçak içki probleminin ortadan kalkması için sizce neler yapılabilir?

GÖNENÇ-Sektör çoğunlukla   fiyata  bakıyor. Bu yalnız şarapta  değil, diğer  tüketim malzemelerinde de aynı. Kaçak içki   verginin  çok olduğu yüksek  alkollü sektörde yaygın. Kaçak şarap üretimi  karlı bir iş değil kimse uğraşmaz.Kaçak içki problemi alıcı firmaların kaliteye  önem vermesiyle çözülür.ayrıca Yüksek vergilerin olduğu her sektörde kaçak var.Kaçak sigara, kaçak benzin ve mazot, kaçak şeker  vb.

      BODRUM GÜNDEM:Bir süre önce şarap sektöründe tekelleşme tartışmaları yaşanmıştı. Hatta Şarap Üreticileri Derneği?nde bir takım istifalar olmuştu. Tekelleşme problemlerinin çözümü konusunda bir gelişme var mı? Bu konudaki önerileriniz nelerdir?

GÖNENÇ-Her şeyi piyasa belirlemektedir. Kaliteli mal yaptığınız  sürece alıcısı olacaktır.

      BODRUM GÜNDEM:Anadolu şarapçılığının potansiyeli sizce nedir?

Baclofen online GÖNENÇ-Anadolu şarapçılığının  potansiyeli yüksek olabilir.Türkiye?nin bağ üretimi Dünyada  çok önemli yere sahiptir. Her şey uğraşmaya ve sabıra  bağlı. İyimser olmak lazım.

      BODRUM GÜNDEM:Son olarak neler eklemek istersiniz?

xenical to buy online

GÖNENÇ-Hangi sektör olursa olsun, eğer siz ilk olarak giriyorsanız birtakım zorlukları olacaktır. İş yaşamı  böyledir. buy Kamagra online

BODRUM GÜNDEM:Söyleşimize katılımınız için,teşekkür ediyoruz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.