Bodrum Gündem

1.ULUSLARARASI BODRUM TURİZM ZİRVESİ : Yaraya Neşter Atıldı..

Turizmin geliştirilmesi, sürdürebilir olması ve Bodruma gelecek turist sayısının arttırılması amacıyla Bodrumda Turizmin Geleceği konulu panel Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrumda yapıldı.

1.ULUSLARARASI BODRUM TURİZM ZİRVESİ : Yaraya Neşter Atıldı..
10.08.2009
0
A+
A-


Toplantıya; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Eski Bodrum Kaymakamı Cumhur Güven Taşbaşı, Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü Axel Ludwig, TUI Uluslararası Dırectorü Günter Ihlau, Jolly Tur Onursal Başkanı Sinan Vardar, Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, SunExpress Dırectorü Borga Dinçler, DIANA Travel Dırektorü Zeynep Alpgüner, FTI Dırektorü Özkan Saygılı, Alltours Dırectorü Ceyhan Eroğlu, TUI Orta Avrupa Dırectorü Hasan Öztürk ve Tourexpi Editorü Christopher Kubaseck konuşmacı olarak katıldılar.


 


Zirveye ilgi oldukça yüksekti. BODTO Meclis Başkanı Hüseyin Nail Sağat, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, BODER Başkanı Halil Özyurt, BOSİAD Yöneticileri, Tursab Yöneticileri, Otel Sahipleri ve Üst Düzey Yöneticileri, turizmciler ile Ulusal ve Yerel Basının Temsilcilerinden oluşan geniş ve kalabalık bir dinleyici grubu izledi.


 


Sabah 09.20’de başlaması gereken bu önemli toplantı, bazı katılımcıların beklenilmesi nedeniyle, 30 dakika geç başladı.


 


Konuşmacılar, Türkiye turizmi, Ege ve Akdeniz Turizminin karşılaştırılması ve asıl konu olan Bodrum Turizmi ile ilgili olarak çarpıcı tespitlerde bulundular. Konuşmalara olan ilgi ve dikkatin yüksek olması nedeni ile öğle yemeğine kadar ara verilmediği görüldü.


 


Açış konuşmasını, Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü Axel Ludwig yaptı.Ludwig konuşmasında; Bodrum’un, bilinenden daha değerli bir yer olduğunu ve pazarlamanın eksik kaldığını, pazarlamanın çok önemli olduğunu, ama eksik kaldığını, ifade etti. 

buy plan-b
 

BOYTAV’dan Yüksel Aslan; Alman pazarının daralması ve yapılması gerekenlere değinirken, Bodrum Turizmi için güzel oteller ve kalenin yetersiz olduğunu söyledi.


 


BODER’den Ülkay Atmaca; kalıcı ve kesin çözümler üretilmesini istedi. Kriz zamanlarında ilk vazgeçilenin tatil olduğunu belirten Atmaca, Alman turistlerinde % 40 azalma olduğunu söyledi.


 


BODTO Başkanı Mahmut Kocadon; Ticaret Odası olarak, Bodrum Turizmi için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.


 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; Bodrum, hepimizin hayatında bir yer tutmuştur.Bugün betonlaşmaya, ranta ve çarpık yapılaşmaya, yangınlara, yenik düşmüş bir Bodrum var. Bu sorunları ancak beraber oluşturacağımız bir sinerjiyle kalkabiliriz.


 


Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel; turizm için gereken tüm destekleri verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.


 


Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan; Bodrum tarihi ve Bodrum’a değer katanlardan söz ederek, yaşadığımız yerin çok değerli olduğunu anlamak gerekliliğinin önemini belirtti.Kalkan, çok önemli olan bu order Cytotec   toplantının geç başlamasını da eleştirdi.


 


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Eski Bodrum Kaymakamı Cumhur Güven Taşbaşı; bir ay önce Bodto’da yapılan toplantıda belirttiği gibi Bodrumu tanıtan SOMUT PROJELER beklediğini belirtti.Bu bölgenin Türkiye’nin en şanslı bölgesi olduğunu ifade etti.Vahşi yapılaşmanın en büyük sorun olduğunu ve Bodrum’u yok ettiğini belirten Taşbaşı, krizden çıkmak için, Merkezi Hükümet, Yerel Yönetimler ve Girişimcilerin işbirliği ve koordinasyonunun sağlanmasının gerekliliğini kaydetti.


 


TUI Uluslararası Dırectorü Günter Ihiau; yatak sayısının artmasının bir çözüm olmadığı ve rekabetin daha da artacağını, bu nedenle farklı turizm yapılmasının çözüm olduğunu ifade etti.Gelecekte ekolojik otellerinin daha önemli olacağını ifade eden Ihlau, artık turizmde pembe tablo yok dedi.


Rixos Oteller Zincirinin sahibi Fettah Tamince; sorunları ve çözümleri net olarak ortaya koyan ve katılımcılar tarafından taktir ve kabul gören bir konuşma yaptı.


 


Jolly Tur Onursal Başkanı Sinan Vardar; Karaada’ya kumarhane açılmasının çözümlerden biri olacağını, spor sahaları yaparak sürdürülebilir turizmin yolunun açılacağını söyledi.


 


Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner; Vizyon birlikteliğinin önemini vurgulayarak, bir şeyler yapmanın tam zamanı olduğunu, çünkü Avrupa bu kadar zayıflamışken bunu fırsat haline getirmenin gerekliliği üzerinde durdu.


 


SunExpress Dırectorü Borga Dinçler; Bodrum turizminin gelişmesi için taşın altına elimizi koymaya hazırız dedi. Yeter ki bunu hep birlikte yapalım, Bodrum altyapıyı çözsün, kışın haftada 5 sefer yapmayı göze alırız, bizim yapacaklarımıza karşın Bodrum ne yapacak? Diyerek çözüme somut öneriler sundu.


 


Güney Ege Otelciler Derneği Başkanı İlhan Açıkgöz; Venedik örneğini vererek, altyapı, çöp vb. konularda gelen turiste yeterli hizmetin verilemeyeceğini ifade etti.


 


Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner’in yönetiminde, Zeynep ALPGÜNER DIANA TRAVEL, Özkan SAYGILI FTI, Ceyhan EROĞLU ALLTOURS ve HASAN ÖZTÜRK TUI ORTA AVRUPA DIRECTÖR’nün katıldığı bir tartışma yapıldı.Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan; Mavi Tur′un artık neden önemsenmediği ve tur şirketlerinin neden satmadığını sordu.Alternatif çözüm olduğunu belitti.


 

Tourexpi Editorü Christopher Kubaseck; Almanya postanesinin yaptığı bir araştırma raporunu sundu.

 


Toplantının öğleden sonraki bölümünde, katılımcıların büyük kısmının gitmesi ile ilgili olarak, Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü Axel Ludwig; “Burada bir çok çözüm ve öneriler konuşulmakta, fakat bunlara cevap verebilecek yetkililer salonda değiller. Bu toplantı nasıl sonuç verecek.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Premarin 0.625mg

 


1.BODRUM TURİZM ZİRVESİ, ikincisinde neler yapıldığının tartılacağı belirtilerek sona erdi.


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.