Bodrum Gündem

1.Uluslarlararası Bodrum Turizm Zirvesi: BODERin sunumu…

1.Uluslarlararası Bodrum Turizm Zirvesinde, BODER adına Yön.Krl.Üyesi Ülkay Atmacanın konuşmasının tam metni.

1.Uluslarlararası Bodrum Turizm Zirvesi: BODERin sunumu…
10.08.2009
0
A+
A-

Sayın Turizm Tanıtma Genel Müdürüm ;


Sayın Valim


Sayın Kaymakamım Aciclovir without prescription


Sayın Belediye Başkanım


Değerli  Konuşmacılar


Değerli Sektör Temsilcileri


Değerli Katılımcılar


Basının Değerli Üyeleri ;


 


 


Dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan BODRUM’a HOŞGELDİNİZ .


Birbirinden değerli ; konusunda uzman  ve Türk Turizmine  büyük hizmet veren kişi ve kuruluş temcilerini  Bodrum’da görmenin mutluluğunu belirtmek isterim.


BOYTAV önderliğinde organize edilen bu panele Türk Turizmine yön veren sizlerle aynı çatıda buluşmak ve Bodrum Turizmine yeni bir ivme kazandırmak için bilgi  ve tecrübelerinizi bizimle paylaşacağınız için teşekkür ederim.


Yönetim Kurulu Üyesi olduğum BODER ( Bodrum Otelciler Birliği ) …. Bakanlık ve belediye  belgeli tesisi ve ……. Yatak sayısı  ile Bodrum’da sürdürülebilir ve daha uzun süreli bir  sezon yaratmak amacıyla  tüm üyelerimizle birlikte  Bodrum’a fayda sağlayacak her türlü oluşumun içersinde olacağımızın  bilinmesini isterim.


 


Dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan Bodrum aile pansiyonculuğu ile önderlik ettiği turizm hareketini bugün her türlü trende açık bir destinasyon haline gelmiştir. Hala ayakta kalmaya çalışan aile pansiyonlarına bugün  rakip destinasyonlarla rekabet edecek  yıldızlı  tesisleri , boutique otelleri ve  bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz uluslar arası markalarında  eklendiği çok önemli bir destinasyon haline gelmiştir. Ürün çeşitliliği ile  her türlü trend yada arza  cevap verebilecek   bir konuma gelmiştir. Şu an Bodrum’da oda kahvaltıdan her şey dahile , apart hotelden  ,  boutique hotel servisinin verilebildiği  önemli ve  bölgedir. Aile pansiyonculuğundan başlayan Bodrum bugün başta Golf olmak üzere sağlık , spor ve kongre turizmi için her türlü alternatifi bünyesinde barındırmaktadır.


 


Turizmin birbirini tamamlayan tüm öğelerin temsilcileri burada . Bakanlık yetkilimiz  burada , uçak şirketleri burada , tur operatörleri burada  yerel yetkilerimiz burada   herkes hazır burada iken  Biz sormak istiyor BODRUM OTELCİLER DERNEĞİ olarak bizden beklentileriniz nedir ? Biz BODER olarak  Bodrum’da sürdürülebilir   nitelikli ve  daha geniş bir sezona yayılacak bir turizm şekli için her türlü fedakarlığa hazırız. Tüm sektör temsilcileri Bodrum’un önünde engel gibi görünen  ve çözümlenmesi gereken problemleri  açıkça ortaya koymalıdır. Örneğin uçak şirketleri havaalanımızın özelleştirilmemiş olması nedeniyle fazla vergi ödedikleri için uçak maliyetlerinin yüksek olduğunu dile getirecekler bunun nasıl çözüleceği bu panelde açık açık ortaya çıkarılmalıdır. Bu verdiğim sadece bir  örnekti. Bu panel sadece sorunların konuşulduğu değil çözümlerinde üretildiği bir panel olması en büyük dileğim.


 


Bodrum’da turizm adına ticaret yapan hizmet veren tüm sektörlerin el ele verip   ORTAK HAREKET PLANI ile  sorunların daha hızlı ve kesin olarak çözüme ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Tüm kişi ve kuruluşların  ortak hareketi Order Disulfiram online   Bodrum’da yeni bir çehre kazandıracak sürdürülebilir nitelikli turizm hareketinde yer alması ve bu bilincin herkese anlatılarak elimizdeki değerlere sahip çıkamazsak önümüzdeki dönemlerde turizm gelirlerinin dahada düşeceği ve bir çok işletmenin bugünkünden daha da zor durumda kalacağı  zor durumda kalacak işletmelerde çalışanlarında bu durumdan zarar göreceği iyi bilinmelidir.


Yaşanan bir global kriz var ve kriz dönemlerinde insanların en kolay vazgeçtikleri harcamaları tatildir. Ve hepimizin yaşadığı üzere sezon belki pax sayısı  olarak geçen yılın çok altında değil ama satış fiyatlarındaki korozyon  ve karlılıktaki gerilime çok daha büyük orandadır. Turizm artık sadece satış-transfer-hotel üçgeni olmaktan çıkmış birbirine çok sıkı bağlarla bağlı onlarca sektörü de içinde barındırmaktadır ve bu partnerlik ilişkilerinde en küçüğünden en büyüğüne  PARTNERLİĞİN BENCİL OLMAMASI bir çok sorunun ortadan kaldıracaktır.


 


Sürdürülebilir nitelikli turizm hareketi için  Bodrum’un  hazırdır. Geçmiş yıllardaki bilgi ve tecrübesini ortaya koyması halinde  Bodrum Turizminin sezonu , satışı  nitelikli turizmi çok daha hızlı ve efektif olarak hayata geçirebilecek  yerel yönetimi de , yatırımcısı da , profosyonelide hazırdır. Geçmiş yıllarda  havaalanı bile olmayan Bodrum’a güvenmiş yatırım yapmış  , gelecek hazırlamış   Bodrum gerçekten farklı olduğuna inan xenical to buy online   bu topluluk  Bodrum Turizmini çok daha yukarılara taşımak için sabırsızlanmaktadır. Bugün Bodrum’da her şey var  eksikliği duyulan tel şey  turisttir. Yabancı yada yerli daha fazla turistin Bodrum’u ziyaret etmesi için siz  değerli tur operatörleri siz değerli uçak şirketleri Bodrum’dan beklentileriniz nedir bizimle açık açık paylaşıp asgari müştereklerde buluşarak  bizim her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isterim.


Daha önce  Bodrum’da daha yüksek pax sayılarında olan Alman Pazarının eskisinden daha iyi olması için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor.


Biz otelciler buradayız Alman Pazarının önde gelen tur operatörleri aramızda  uçak şirketi yetkililerimiz burada  yani en önemli unsurları temsil eden  yetkili herkes burada geriye sadece ortak hareket etmek kalıyor. Biz her türlü doğru ve Bodrum Turizmine katkı sağlayacak her türlü oluşumun içerisinde olmaya hazırız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.