Bodrum Gündem

Vali Altıparmak: Ören yerleri definecilerin elinde

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla ve çevresinde yaklaşık 200 ören yeri olduğunu belirterek, Yüzlerce ören yeri kontrolsüz şekilde birtakım definecilerin elinde dedi.

Vali Altıparmak: Ören yerleri definecilerin elinde
12.08.2009
0
A+
A-

Vali Altıparmak, Muğla Valiliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen 1. Muğla Arkeolojik Kazı ve Yüzey Araştırmaları Sempozyumu′nda yaptığı konuşmada, ören yerlerine kaynak ayırmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Muğla′daki ören yerlerinin hızla turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak, ′′Anadolu enteresan bir yer, örfümüzü bu şekilde kazanmış değiliz. Yüzyılların birikimi olarak yemek kültürümüz, yaşam kültürümüz bugün bu noktada, sizler de bunu iğneyle kuyu kazar gibi kazarak çıkarıyorsunuz′′ dedi.


buy Retin-A online  


Bu tarihi mekanların bir şekilde insanların göz zevkine sunulması gerektiğine işaret eden Vali Altıparmak, ′′Bu mekanları ziyaret edenlerden ücret alabilmeliyiz. Bu şekilde bir sonraki kazılarımızı finanse edebiliriz. Yapılan çalışmalarla üstteki birtakım kültürel değerleri elde ettik, bundan sonra bunları nasıl sergileriz, nasıl kaynak elde edebiliriz bunun hesabını yapmalıyız′′ diye konuştu.


Viagra online Australia  


Lasix no prescription Altıparmak, Atina′da bir müzeyi ziyaret ettiğini, oradaki eser sayısının Muğla′daki kazı alanlarında bulunan eser sayısından az olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ′′Orada sergilenen eserlerin çoğu bizim açık hava müzesi olarak düşündüğümüz alanlardaki sütunlar ve benzeri şeyler getirilerek oluşturulmuş. Sizin kazı yaptığınız alanlardaki kazı evlerini ve eserlerini düşünün, inanılmaz bir zenginlik, her ören yeri bugün açık hava müzesi olabilecek durumda. Böyle bir zenginliğin üzerindeyiz ama onların bir müzede elde ettiği geliri biz 200 ören yerinde elde edemiyoruz.′′


 


Vali Altıparmak, yüzlerce ören yerinin kontrolsüz şekilde birtakım definecilerin elinde olduğunu savundu. Sempozyuma, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, Muğla′daki kazı alanlarında görev yapan kazı başkanları ile kazı alanlarında çalışan üniversite öğrencileri de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.