Bodrum Gündem

BİRİLERİ DUR DESİN ARTIK Antik Tiyatromuzu Geri İstiyoruz..

16.08.2009
0
A+
A-

Antik Tiyatro mu, Reklam Duvarı mı?Böyle Yıldızlı Gecemi Olur?

Antik Tiyatronun yıldızı sönmek üzere artık. Bir tarih ancak bu kadar hor kullanılır, tarihi değerlerimize bu kadar saygısız olunabilir ve ancak böyle katledilir.


 


Buna dur demek için ne yapmak gerekir?


 

Clonidine Online

Strattera No Prescription Bir çoğumuz her gün önünden geçiyoruz. Şu andaki halini gözünüzde canlandırın lütfen.


 


Kocaman bir jeneratör önüne park etmiş.


Antik Tiyatro diyerek çektiğiniz fotoğrafta, çıkan o jeneratörün ne kadar tarihi bir değer olduğunu! nasıl anlatacaksınız dostlarınıza?


 


Sahne diye yapılan gecekondu gibi bir şey var içerde ve tiyatronun görünmesini engelliyor. Eğer tiyatronun fotoğrafını çekmek isteyen bir turist iseniz bu yine mümkün olmayacak. Çünkü, yıldızların ne zaman konser yapacağını bildiren, güneşten solmuş mavimsi kirli bir branda engeli ile karşılaşacaksınız. Fotoğraf makinasının objektifine ancak o mavi brandayı sığdırabilirsiniz.


 


Sonra demirden direkler var dört sütun halinde. Baz istasyonlarının direkleri gibi yada yüksek gerilim elektrik direklerine de benziyorlar. Objektifinize hala Antik Tiyatroyu sığdıramadınız, değil mi?


 


Daha da kötüsü var. Bir yıldızımızın!!! Naylon brandadan yapılmış duyurusu, Antik Tiyatromuzun yıllara meydan okuyan ve geçmişten bu güne bir çok anıyı, bilgiyi taşıyan taşlarının arasına gelişi güzel bir şekilde ve o taşlara zarar verilerek asılmış.Antik Tiyatro görünmüyor ama yıldızımız! görünüyor.


 


Pes artık!!!


 


Bu konu ile kim ilgileniyor bilmiyorum. Ama öncelikle Sayın Kaymakam′ımıza, Belediye Başkanı′mıza, Ticaret Odası Başkanı′mıza, Resmi kurumlara, sivil toplum örgütlerine, partilerin ilçe başkanlarına ve  Bodrum’lulara sesleniyorum.


 


Bu tarih katliamını artık sona erdirelim lütfen. Buy cheap Lasix


 


Gelen yerli ve yabancı turistlere ayıp oluyor. Ama en çok bize ayıp oluyor. Böyle bir değere sahip Bodrum, Antik Tiyatrosunu bile koruyamıyor demesinler arkamızdan.


 


Böyle bir değerin, kullanıma açılması değil karşı çıktığım. Sanat için, müzik için, Bodrum tanıtımı için kullanalım elbette. Ama lütfen usule uygun kullanılsın. Yok edercesine hor kullanılmasın. Bu değerli eserler çocuklarımızdan bize emanettir unutmayalım.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.