Bodrum Gündem

7. Bodrum Uluslararası Bale Festivali başladı

Bu yıl 7inci yaşına basan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 30 Ağustosa kadar sürecek.

7. Bodrum Uluslararası Bale Festivali başladı
21.08.2009
0
A+
A-

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün sanatsal organizasyonuyla düzenlenen 7. Bodrum Uluslar arası Bale Festivali Ağustos ayının sonuna kadar Bodrum Kalesi’nde yapılıyor.


 


Devlet Opera Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, “Bodrum gibi bir tarih kültür kentinde bu yıl yedincisini düzenlediğimiz festivalin geçen senelerde olduğu gibi yoğun bir ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz; medeniyetlerin beşiği olan Bodrum’da böylesi bir festival düzenlemiş olmanın heyecanı içersindeyim” dedi.

Gökmen, “Bizlere her konuda destek çıkan, maddi ve manevi her türlü ihtiyacımıza olumlu cevap veren Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’a, siz değerli basın mensuplarının önünde çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki ilk ve tek bale festivali olma niteliğini koruyan Bodrum Bale Festivali’nin, Bodrum’daki kültür sanat etkinliklerine önemli bir ivme kazandırdığını vurgulayan Gökmen’in ardından sözalan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Biz, Bodrum Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağımıza söz verdik ve Belediyemizin imkanları dahilinde her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz.
Bodrum, çok değerli bir kent ve bu gibi festivaller Bodrumumuzun değerine değer katmaktadır” dedi order misoprostol online order Strattera


Cheap Lamisil  


Bodrum’da özellikle yaz aylarında yaşanan etkinlik enflasyonunun bir düzene sokulması gerektiğini vurgulayan Kocadon, şunları söyledi: “Sanat ile turizmi birleştirmek için bu planlamanın yapılması zaruridir, tüm etkinliklerin aynı zaman dilimine sıkışması, gerek tatil yapmak, gerekse sanat faaliyetlerini takip etmek isteyenleri de seçim yapmakta ve zaman ayırmalarında sorun olmaktadır” dedi. Başkan Kocadon, “Rengim Bey’in şahsında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, festivalin yedinci senesinde Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile daha da büyüyeceğe ve yetmişinci senesinde de yaşayacağına inanıyorum.”


 


Festival 22 Ağustos tarihinde devam edecek ve konuk ülke Fransa’da çalışmalarını sürdüren Kafig Topluluğu’nun, “Tricôté” adlı gösterileri aynı gün sahnelenecek.

25-26 Ağustos 2009 tarihlerinde ise Antalya Devlet Opera ve Balesi, koreograf Merih Çimenciler’e ait “Harem” adlı baleyi sahneleyecek. Dekor ve kostümlerini dünyaca ünlü Rus tasarımcı Aleksandre Vasiliev’in hazırladığı ve bu konudaki tek Türk balesi olma özelliğini taşıyan yapıtın dekor ve kostüm uygulaması Çağda Çitkaya’ya ait.
7. Bodrum Uluslararası Bale Festivali;  Marsilya Devlet Balesi’nin gösterisi ile sona erecek.



29-30 Ağustos tarihlerinde sahne alarak festivalin kapanış temsilini gerçekleştirecek olan Marsilya Devlet Balesi birbirinden güzel üç ayrı eserle sanatseverlerle buluşacak.   Koreografisini Julien Lestel’in yapmış olduğu  ve teknik performansın, ahengin ve heyecanın birleştirilerek bedenlerin akıcı bir şekilde zincirleme hareketi gözler önüne serildiği “Somewhere” adlı eserin ardından “Herman Schmerman – Pas de deux” yeralacak.


 


Koreograf William Forsythe’ın, klasik ve modern hareketleri karşılaştırıp, ara senkoplu caz ritimleri eşliğinde hazırladğı eserin ardından, Koreograf Lucinda Childs’ın John Adams’ın müziğinden esinlenerek koreografisini yapmış olduğu gecenin son eseri “Tempo Vicino” müziğin, dansın ve dansçıların zaman ve mekân içerisinde birbirleriyle olan temaslarını, hareketlerinde uyum olmasına rağmen, dansçıların ortak temel olmadan mekân içerisinde hareketlerini anlatacak.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.