Bodrum Gündem

İşte İstediğimiz Kalitede Turist BİLİM İNSANLARI BODRUM da…

Balkan Fizik Birliği Yedinci Senesinde BODRUMda.
Konferans, 4-7 Eylül 2009 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

İşte İstediğimiz Kalitede Turist BİLİM İNSANLARI BODRUM da…
01.09.2009
0
A+
A-


BODRUM TURİZMİNE VE EKONOMİSİNE KAN BİLİMLE GELİYOR.

Türk Fizik Derneği’nin düzenleyeceği Balkan Fizik Birliği 7. Uluslararası Öğrenci Konferansı – ISCBPU-7, 4–7 Eylül 2009 Tarihleri arasında Bodrum Kaymakamlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu,  Bodrum Belediyesi, Balkan Fizik Birliği ve Muğla Üniversitesi, Plavix buy İstanbul Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi,  Aksaray Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Rize Üniversitesinin destekleri ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Daha önce İzmir (1994), Bansko /Bulgaristan (1996), Cluj-Napoca /Romanya (1997) ve Bodrum (2006– 2007- 2008)’da gerçekleştirilmiş olan Balkan Fizik Birliği (BPU) tarafından düzenlenen öğrenci konferansları, Avrupa ve Balkan ülkelerinden tüm lisans ve lisansüstü fizik öğrencilerine açık olup, bilimsel bir atmosferde öğrenciler arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Öğrencilerin araştırma yapmaya teşvik edilmesi, fizik bilimine olan ilgilerinin artırılması, sunum konusundaki becerilerinin de geliştirilmesini hedefleyen Konferans’ta, Türkiye’den ve Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan olmak üzere yurtdışından gelecek, alanında son derece tanınmış fizikçilerin, fizikteki yeni gelişmeleri de içeren dersleri, Bodrum’da sunacaklar.


 


Balkan Fizik Birliği 7. Uluslararası Öğrenci Konferansı’na, konusunda dünya çapında öne çıkmış, Astrofizik ve Kozmoloji – Prof. Dr. Metin ARIK (Boğaziçi Üniversitesi), Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi – Prof. Dr. Ömer YAVAŞ (Ankara Üniversitesi), Fiziğin Tarihinden Alıntılar – Prof. Dr. Ömür AKYÜZ


purchase Prozac (Boğaziçi Üniversitesi ), Dünyada ve Türkiye’de Enerji – Prof. Dr. Şener Oktik (Muğla Üniversitesi ), Fizik Öğrenmede Yeni Eğilimler – Prof. Dr. Ömer Asim SAÇLI (İstanbul Arel Üniversitesi),  Uygulamalı Fizik – Prof. Dr. Ali SERPENGÜZEL (Koç Üniversitesi)’nin yanı sıra , Katı hal Fiziği ve Nanoteknoloji Prof. Dr. Victor CIUPINA– Romanya, Nanoteknoloji Prof. Dr. Ana PROYKOVA – Bulgaristan, Bilim Öğrenmek – Prof. Dr. Maja STOJANOVIC – Sırbistan, Katıhal Fiziği – Prof. Dr. Igor STANKOVIC – Sırbistan , Nükleer ve Parçacık Fiziği – Prof. Dr. Nikos GIOKARIS – Yunanistan, Nükleer ve Yenilenebilir Enerji – Prof. Dr. Margarit PAVELESCU – Romanya, yabancı olmak üzere toplam 12 çağrılı konuşmacı ile birlikte 200 kadar yerli ve yabancı öğrenci katılacağı öğrenildi.


   


Balkan Fizik Birliği 7.Uluslararası Öğrenci Konferansı, 4 Eylül 2009 Tarihinde Saat 09:30’ da Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde başlayacak olup, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı’Ovidius Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Victor Ciupina (Romanya),  Muğla Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Balkan Fizik Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Arık, Bosna – Hersek Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Rajfa Musemic ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki AKKUŞ katılacaklar.


order Strattera

Toplantı öncesinde Bodrum Belediye Başkanlığı, katılımcılara, 3 Eylül 2009 Perşembe Günü Saat 20.00’de Hadigari’de bir Karşılama Kokteyli vereceği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.