Bodrum Gündem

Bilim İnsanları Bodrumu Sevdiler, Kış Döneminde de Gelmek İstiyorlar..

Öğrencilerin araştırma yapmaya teşvik edilmesi, fizik bilimine olan ilgilerinin artırılması, sunum konusundaki becerilerinin de geliştirilmesini hedefleyen 7.Balkan Fizik Birliği Öğrenci Konferansı Bodrum da başladı.

Bilim İnsanları Bodrumu Sevdiler, Kış Döneminde de Gelmek İstiyorlar..
05.09.2009
0
A+
A-


 Balkan Fizik Birliği yedinci senesinde yine Bodrum da. Türk Fizik Derneği′nin düzenlediği Balkan Fizik Birliği 7. Uluslararası Öğrenci Konferansı, 4-7 Eylül 2009 Tarihleri arasında Bodrum Kaymakamlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Bodrum Belediyesi, Balkan Fizik Birliği ve Muğla Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Rize Üniversitesinin destekleri ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi′nde gerçekleştiriliyor.


 


 


7.Uluslar Arası Balkan Fizik Okulları Birliği, 03 Eylül akşamı Bodrum Belediyesi tarafından yapılan karşılama kokteyli ile başladı. Lasix online


 


Hadi Gari Bar da yapılan kokteylde görüşlerini aldığımız bilim insanları Konferansın Bodrum’da yapılmasından mutlu olduklarını söylediler.Bodrumlulardan ve Bodrum yöneticilerinden istedikleriniz var mı? Sorusuna; “Bodrum’da bir Üniversite kurulsun, Halikarnas Üniversitesine ne gerekiyorsa biz vermeye hazırız.” dediler.


Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Topluluğu öğrencileri Bodrum’u çok sevdiklerini söylediler. Bodrum’da bir “Bilim Müzesi” kurulmasını önerdiler ve bu konuda ODTÜ’lüler olarak destek vereceklerini de ifade ettiler.


 


 


Balkan Fizik Birliği 7. Uluslararası Öğrenci Konferansı’na, konusunda dünya çapında öne çıkmış, Astrofizik ve Kozmoloji – Prof. Dr. Metin ARIK (Boğaziçi Üniversitesi), Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi – Prof. Dr. Ömer YAVAŞ (Ankara Üniversitesi), Fiziğin Tarihinden Alıntılar – Prof. Dr. Ömür AKYÜZ ( Boğaziçi Üniversitesi ), Dünyada ve Türkiye’de Enerji – Prof. Dr. Şener Oktik (Muğla Üniversitesi ), Fizik Öğrenmede Yeni Eğilimler – Prof. Dr. Ömer Asim SAÇLI (İstanbul Arel Üniversitesi),  Uygulamalı Fizik – Prof. Dr. Ali SERPENGÜZEL (Koç Üniversitesi)’nin yanısıra , Katı Hal Fiziği ve Nanoteknoloji –Prof. Dr. Victor CIUPINA– Romanya, Nanoteknoloji – Prof. Dr. Ana PROYKOVA – Bulgaristan, Bilim Öğrenmek – Prof. Dr. Maja STOJANOVIC – Sırbistan, Katıhal Fiziği – Prof. Dr. Igor STANKOVIC – Sırbistan , Nükleer ve Parçacık Fiziği – Prof. Dr. Nikos GIOKARIS – Yunanistan, Nükleer ve Yenilenebilir Enerji – Prof. Dr. Margarit PAVELESCU– Romanya, yabancı olmak üzere toplam 12 çağrılı konuşmacı ile birlikte 150 kadar yerli ve yabancı öğrenci katılıyor.


Buy Natrexone


Açılış konuşmalarının yapılmasından sonra ODTÜ Fizik Grubu Bodrum’lu çocukları da deneylerin hazırlığı için çalışmalarının içine kattı. Çeşitli deneyler yapan grup katılımcıları çok etkiledi.


 


Order Natrexone

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.