Bodrum Gündem

Almanyada seyahat acentelerinin 2009/2010 kış satışlarında yüzde 22,5 düşüş var…

GfK adlı araştırma kuruluşunun ağustos sonu itibariyle rakamlarına göre, Almanyada seyahat acentelerinin 2009/2010 kış satışlarında yüzde 22,5 düşüş gözlendi.

Almanyada seyahat acentelerinin 2009/2010 kış satışlarında yüzde 22,5 düşüş var…
11.09.2009
0
A+
A-

Bir diğer turizm araştırmaları kuruluşu Tats’ın rakamları da kış satışlarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20,5 düşüşte olduğunu gösteriyor. GfK rakamlarına göre 2009 yaz satışlarındaki düşüş ise yüzde 4,1 seviyesinde oldu.









 


Dapoxetine


Küresel krizin etkisinin turizm sektörü üzerindeki etkileri ortaya çıkmaya devam ediyor.
Avrupa seyahat pazarının en önemli ülkesi konumundaki Almanya’da seyahat acentesi bürolarının satış rakamları, Avrupa pazarındaki daralmayı gözler önüne seriyor.
order Viagra Gold


GfK adlı araştırma kuruluşunun ağustos sonu itibariyle rakamlarına göre, Almanya’da seyahat acentelerinin 2009/2010 kış satışları yüzde 22,5 düştü. Bir diğer turizm araştırmaları kuruluşu Tats’ın rakamlarının da GfK rakamlarını doğrular nitelikte olduğu görülüyor. Tats’ın rakamlarına göre de Almanya’da kış satışlarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20,5 düşüş yaşanıyor.


GfK rakamlarına göre 2009 yaz satışlarındaki düşüş ise yüzde 4,1 seviyesinde oldu. GfK verilerine göre, eylül ve ağustos döneminde cirolarda hafif bir artış yaşanırken, ağustos ayı buna rağmen yüzde 3,7’lik bir düşüşle kapandı. Ayrıca, genelde Almanya’da sonbahar tatilinin de etkisiyle rezervasyonların arttığı bir dönem olarak bilinen ekim ayına yönelik rezervasyonların da geçen yılın gerisinde kaldığı belirtiliyor. buy azithromycin


Ancak tüm gerilemelere rağmen, 2008’de yüzde 31’e yaklaşan bir artış yakalanmasından dolayı kriz yılı olan 2009’da sektörde beklentilerin yüksek olmadığı, bu nedenle turizmcilerde bir hayal kırıklığı gözlenmediği ifade ediliyor. Alman turizmcilerin halen tatile geç karar verecek tatilci/tüketicilerden umutlu oldukları belirtiliyor.






kaynak: turizm gazetesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.