Bodrum Gündem

Gazetecinin Ölümü..

14.09.2009
0
A+
A-

Bodrumda yerel gazetecilik yapmak zordur.

Çoğunlukla haber malzemesi tanıdığın insanlar/firmalardır. Doğru haberi yazmalısın elbette, ama dengeyi ve kıvamını çok iyi tutturmalısın, belgesi olmalı, doğruluğundan emin olmalı ve haberin arkasında durabilmelisin. Bodrum’da fiskosla habercilik yapılamaz, yapılırsa o gazeteye güven kalmaz yok olur. Taraflı da olmayacaksın sadece bir dönemin ya da bir kesimin gazetesi olur, güven kaybedersin ve ancak bir iki ay dayanabilirsin. Üzerine kişisel saygınlığını da kaybedersin.


 


order misoprostol

Ulusal gazetelerin Bodrum temsilcileri için de çok zordur Bodrum’da gazeteci olmak. Merkezden istenen haberleri öyle dengeli vermelisin ki buradaki kendi yaşamını zorlaştırmamalı, dostlarını kaybetmemelisin. Ama Bodrum’a olan sorumluluğundan kaynaklı Türkiye’nin tüm ulusal basın temsilcileri ile rekabet ederek yayınlatabilmelisin Bodrum haberlerini. 


 


Sonra, ilan/reklam alacaksın ve abone yapacaksın yerel gazeteye. Çünkü gazeteyi yayınlamak ve yaşatmak için ilan/reklama ve aboneye ihtiyacın vardır.


 


Abone yapmak için veya reklam almak için haberciliğinden ödün vermeyeceksin, dik duracaksın. Eğer birilerinden destek alırsan, destek aldıkların gazetenin sahibi gibi davranmalarını engellemelisin. Yoksa habercilik yapamazsın. Gerektiğinde onlarında iyi veya kötü haberlerini yapacağını bilmelerini sağlamalısın.


 


İsmet ağabey, Bodrum’da yerel gazeteciliği iyi yapan biriydi. Bodrum Pusula, Bodrum Yarımada, Bodrum Ekspres gazetelerinde belkemiği olarak çalıştı yıllarca. Gazete çıkartan herkese yardım etti, bilgilerini paylaştı, destek oldu.


 


2009’da “Bodrum Objektif” adlı kitap tadında yerel gazete yayınladı. İki sayı çıktı, üçüncüsü hazırdı. Bir türlü basamadı üçüncüyü. Dostlarım dedikleri ilan/reklam vermiyor, verenler parasını ödemiyor, dostlar abone olmuyordu. Az sayfaya indireyim dedi maliyeti düşürmek için. “İki abone yakalasam tamamdır” derdi. O iki abone bir türlü olmadı.


 


Karnını doyurmak için Konacık Belediyesi iftar çadırına gidermiş. Hiç birimiz anlamadık. Doktorla görüştüğümüzde midesi boşmuş. Açmış yani.


 


Stres, açlık, parasızlık, vefasızlık ve ölüm.


 


Bir gazeteci böyle ayrıldı aramızdan. Kısacık bir öykü ile, dolu bir yaşam ile. order albuterol buy albuterol online


 


Mekanın cennet olsun İsmet ağabey. Bodrum’lu gazeteciler seni unutmayacak …

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.