Bodrum Gündem

GfK: 2009 da Almanya da Pazarın Kazanan Ülkesi TÜRKİYE…

GfKnın seyahat acentelerinin satışlarını düzenli olarak incelendiği tüketici araştırmaları verilerine göre Türkiyenin Almanya seyahat pazarındaki yaz sezonu satışları 2008e oranla yüzde 6,5 arttı.

GfK: 2009 da Almanya da Pazarın Kazanan Ülkesi TÜRKİYE…
16.09.2009
0
A+
A-


Türkiye’nin ardından en fazla artışın Almanya iç pazarında yaşandığı gözlendi.

 

Merkezi Almanya’da bulunun GfK adlı tüketici araştırmaları kuruluşu, 2009 yılı yaz sezonunda Almanya pazarında ülkelerin durumunu değerlendirdi.
Frankfurt’ta Turizm Ofisleri Birliği (CORP)’un düzenlediği “2009 Yılı Yaz Sezonu Satışları Durumu” toplantısı öncesinde konuyla ilgili yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı.

GfK’nın açıkladığı verileri turizmgazetesi.com’a değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Tanıtma Müşaviri Raci Karaca, “Açıklanan veriler bizim için çok sevindirici. GfK yetkilileri bu sonuçları açıklarken bu durumun 2010 yılına da olumlu yansıyacağını söylemesi de önemlidir” dedi.

Where to buy Xenical
Karaca: 2010’a da olumlu yansıyacak
Karaca, 2009 yılının Almanya pazarı genelinde turizmde kötü geçtiğini, bu koşullarda Türkiye’nin satışlarını artırarak çıkmasının önemine değinerek, “Bizler burada kriz ortamında çalışmalarımızı artırarak sürdürdük. Bunun çıkan rakamlara da yansıdığını gördük böylece çalışmaların boşa gitmeğini görmekten memnun olduk” dedi. Prozac price

Frankfurt Tanıtma Müşaviri Raci Karaca, GfK’nın  2009 yılı Yaz dönemine ilişkin seyahat acentelerinin gerçekleştirdiği satışlar üzerinden yaptığı araştırmaya sunarken, yapılan değerlendirmede, “2009 yılı yaz sezonunda Almanya pazarının kazanan ülkesinin Türkiye olduğunun belirtildiğini katdetti.

Türkiye’deki artış Almanya iç pazarından da yüksek
Karaca, GfK’nın konuyla ilgili araştırmasına göre 2009 yaz sezonunda Almanya’daki Türkiye satışları 2008’e göre yüzde 6,5 oranında artış kaydettiğini belirterek şunları söyledi:
“Bu sonuçla Türkiye’nin Almanya pazarında gerçekleşen yaz satışlarındaki artış diğer ülkelerden daha yüksek oldu.GfK verilerine göre Türkiye’nin Almanya seyahat pazarındaki yaz sezonu satışlarının 2008 yılına oranla yüzde 6,5 arttı. Türkiye’nin ardından en fazla artış Almanya iç pazarında yaşandı.”

Diğer ülkeler kayıpta
GfK verilerine göre Almanya’da yurtiçi seyahat satışları, geçen yıla göre yüzde 5,6 artış kaydetti. Türkiye ve Almanya dışında artış yakalayan diğer bir destinasyon da İtalya oldu. İtalya’daki artışın da yüzde 2,7 oranında olduğu görüldü.
Almanya pazarında bu üç destinasyon dışındaki destinasyonlarda ise düşüş olduğu belirlendi. Mısır’daki düşüş yüzde 4,1 oranında gerçekleşirken; Yunanistan satışları yüzde 5,3; Tunus satışları yüzde 5,6; Kanarya Adaları yüzde 8,9; ABD yüzde 9; Bulgaristan satışları ise yüzde 14,2 oranında düştü.

 

kaynak: turizm gazetesi
buy Retin-A online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.