Bodrum Gündem

Bodrum Büyük Şehir Belediyesi

20.09.2009
0
A+
A-

Bodrum Büyük Şehir Belediyesi Statüsü ile yönetilmeli.Çünkü;

buy Retin-A

Hürriyet                          25.000


Milliyet                             8.000


Habertürk                        5.000


Cumhuriyet                     4.000


Sabah                             3.000


Diğer Türkçe Gazeteler 15.000


Yabancı gazeteler          10.000


 


Bodrum’da, Türkçe gazeteler yaklaşık 60 bin adet satılıyor.Yabancılar ile birlikte 70 bin gazete ediyor. Bu satış rakamları ile Türkiye’nin bir çok ilini geçiyor. Görünen şudur ki, Bodrum ekonomik ve kültürel açıdan, bir çok ilden daha ileri ve büyüktür.


 


Yazları 800-900 bin kişiye ulaşan nüfus (büyük şehir için 750 bin nüfus gerekiyor) 50-60 bin nüfusa göre hazırlanmış bir yerel yönetim yasası ile yönetilmeye çalışılmaktadır.


 


Bodrum’un büyümesi ile ilgili olarak daha önce yaptığımız söyleşilerde, “BODRUM BÜYÜMELİ AMA KONTROLLÜ BÜYÜMELİ” sonucu çıkmıştı. Bodrum büyümeye devam ediyor, ancak bu büyüklüğe belediye yasası ve bütçesi yetmeyecektir.


Retin-A no prescription

 


Turizm Bakanı’ndan, Belediye Başkanımıza, Milletvekillerinden, parti başkanlarına,Sivil Toplum Örgütleri’nden, Ticaret odasına, kadar herkes, Bodrum Yarımadasında on bir belediye fazla diyor.O halde, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve Bodrum’lular bir yol haritası belirlemesi ve “ÖZEL BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YASASI” çıkartılması için çalışmaya başlaması gerekiyor.


 


Altyapıdan, sosyal hizmetlere kadar belediyenin görevi olan her işte mutlaka aksama olacaktır. 60 bin kişiye hizmet için hazırlanan bir bütçe ile 800 bin kişiye, ne kadar çaba harcarsanız harcayın memnun edici hizmet götürmek mümkün olmayacaktır.  


 


Bodrum’un artık Büyük Şehir Belediyesi statüsü ile yönetilmeye ihtiyacı vardır. Eğer bu sağlanırsa kontrolsüz olarak büyüyen Bodrum, daha kontrollü büyüyecektir.


 

buy Valtrex online no prescription

 


Not: Bu konularda Bosiad’ın hazırladığı “VİZYON 2023” kitabını incelemenizi öneriyorum.


 


 


 


 


 


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.